Wpis z mikrobloga

#revolut #kartyplatnicze #visa #mastercard

Cholera juz mnie to ostro wkurza, jedna z najwiekszych zalet revoluta (tak wiem inne banki tez to maja) czyli wirtualne jednorazowe karty platnicze juz prawie nigdzie nie sa akceptowane. Wiekszosc sklepow online juz je odrzuca "sorry you can't use disposable card with this merchant". Funkcja powoli staje sie bezuzyteczna.

Macie na to jakas rade? Wiem, ze mozna tworzyc virtualne karty "stałe" i je od razu kasowac po transakcji ale na zwyklym koncie revo jest limit chyba 4 kart na miesiac czy cos takiego wiec tez ciezko tego uzywac na dluzsza mete.

Edit: Monzo odrobine lepiej - 9 kart na miesiac / 100 na rok. Ale to i tak malo przy ciaglych zakupach online.
TurboBlejzer - #revolut #kartyplatnicze #visa #mastercard

Cholera juz mnie to ostro ...

źródło: gm-cb7e028f-e3e8-486f-b3c3-34fdac0a21ee-revolut-card-app-3

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@szatanEK666: Uzywam, ale nie wszedzie go akceptuja i chca platnosci tylko karta

@Evurak racja, w sumie to chyba najrozsadniejsza opcja. Jedyny maly problem bedzie ze niektore sklepy (np. HelloFresh) pobieraja oplate wtedy kiedy wysylaja towar a nie kiedy zamowienie jest skladane (czyli wysla np. tydzien po zlozeniu zamowienia) i jesli o tym zapomne przy zablokowanej karcie to lipa. Ale moge stworzyc na takie rzeczy oddzielna "dlugoterminowa" karte wirtualna ktora
  • Odpowiedz
@TurboBlejzer: pytanie tez do czego Ci jest potrzebne to. ja poprostu korzystam z karty kredytowej i nie bawie sie w jednorazowe karty wirtualne. jezeli gdzies wycieknie numer karty to jest ochrona chargeback - a podczas procedury chargeback czekasz az zwroca kase banku nie twoja
  • Odpowiedz