Wpis z mikrobloga

Niemcy potrafią w kilka lat zrobić całkowitą wymianę pokoleniową swojej reprezentacji. Nam dekadę zajęło pozbycie się Krychowiaka.

#mecz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MarianJanusz: No tak, ale jaką ligę mają Niemcy a jaką my? To jest przepaść. U nas ciężko budować na bazie czegoś czego nie ma. Wszystko opiera się na zagranicznych ligach gdzie w takiej Anglii czy Niemczech jakiś Piotruś gra całkiem okej. A w reprezentacji paździerz.
  • Odpowiedz
@MarianJanusz: u nich też ichniejsze "Krychowiaki" grają i do teraz, jak choćby Emre Can... to nie takie proste, bo tylko wydaje się, że Niemcy przeszli gwałtowną rewolucję. Tam od kilku lat był problem z formą i kształtem drużyny, wystarczy prześledzić wyniki, które - jak na ten kraj - były masakrycznie słabe. W końcu doczekano się dobrego pokolenia w postaci Musiali, Havertza, Wirtza, a przecież zmienników nie brakuje. Przód wygląda fajnie,
  • Odpowiedz
@Lambo994: Według rankingu UEFA przepaść między ligą angielską i francuską jest większa niż między francuską a polską. Chorwacja ma gorszą ligę niż my i jakoś potrafią grać. Belgia miała pokolenie gwiazd z którymi otarli się o mistrzostwo świata.
Wydaje mi się że u nas jest dużo większy problem niż sama liga
  • Odpowiedz
@MarianJanusz ja nie wiem jak Niemcy mogą stanowić za wzór czegokolwiek, jak od gdzieś 10 lat dostają w------l na każdym turnieju na jaki pojadą. Może moje zdanie się odmieni po tym turnieju, ale w ostatnich latach niczym się nie mogli pokazać. Też Neuer gra na turnieju, który ma chyba 38 lat, muller też ma swoje lata.
  • Odpowiedz
Jak słyszę czas wymienić pokolenie, to nie wiem czy się śmiać czy płakać. Takie teksty pamiętam przynajmniej od czasów Wójcika który prowadził olimpijska, grała fajnie, miała świetnych piłkarzy i kompletnie po przejściu do pierwszej drużyny nic nie pokazała. W pracy, słyszę je po każdej przegranej i zadaje proste pytanie - kogo byś wstawił? Nooo młodego z polskiej ligi. No to pytam którego konkretnie i temat się prawie zamyka, bo on by dalej
  • Odpowiedz
Według rankingu UEFA przepaść między ligą angielską i francuską jest większa niż między francuską a polską. Chorwacja ma gorszą ligę niż my i jakoś potrafią grać.

@Serrrek: Co ma liga do reprezentacji, kek. Piłkarze grają po całym świecie. Z całej repry Chorwacji, tylko 5 zawodników jest z ligi chorwackiej. I jak niby Chorwacja ma gorszą ligę, skoro ich drużyny regularnie grają w pucharach. Są w rankingu delikatnie nad nami. W
  • Odpowiedz