@MarianJanusz: No tak, ale jaką ligę mają Niemcy a jaką my? To jest przepaść. U nas ciężko budować na bazie czegoś czego nie ma. Wszystko opiera się na zagranicznych ligach gdzie w takiej Anglii czy Niemczech jakiś Piotruś gra całkiem okej. A w reprezentacji paździerz.
@MarianJanusz: u nich też ichniejsze "Krychowiaki" grają i do teraz, jak choćby Emre Can... to nie takie proste, bo tylko wydaje się, że Niemcy przeszli gwałtowną rewolucję. Tam od kilku lat był problem z formą i kształtem drużyny, wystarczy prześledzić wyniki, które - jak na ten kraj - były masakrycznie słabe. W końcu doczekano się dobrego pokolenia w postaci Musiali, Havertza, Wirtza, a przecież zmienników nie brakuje. Przód wygląda fajnie,
@Lambo994: Według rankingu UEFA przepaść między ligą angielską i francuską jest większa niż między francuską a polską. Chorwacja ma gorszą ligę niż my i jakoś potrafią grać. Belgia miała pokolenie gwiazd z którymi otarli się o mistrzostwo świata. Wydaje mi się że u nas jest dużo większy problem niż sama liga
@MarianJanusz ja nie wiem jak Niemcy mogą stanowić za wzór czegokolwiek, jak od gdzieś 10 lat dostają w------l na każdym turnieju na jaki pojadą. Może moje zdanie się odmieni po tym turnieju, ale w ostatnich latach niczym się nie mogli pokazać. Też Neuer gra na turnieju, który ma chyba 38 lat, muller też ma swoje lata.
Jak słyszę czas wymienić pokolenie, to nie wiem czy się śmiać czy płakać. Takie teksty pamiętam przynajmniej od czasów Wójcika który prowadził olimpijska, grała fajnie, miała świetnych piłkarzy i kompletnie po przejściu do pierwszej drużyny nic nie pokazała. W pracy, słyszę je po każdej przegranej i zadaje proste pytanie - kogo byś wstawił? Nooo młodego z polskiej ligi. No to pytam którego konkretnie i temat się prawie zamyka, bo on by dalej
Według rankingu UEFA przepaść między ligą angielską i francuską jest większa niż między francuską a polską. Chorwacja ma gorszą ligę niż my i jakoś potrafią grać.
@Serrrek: Co ma liga do reprezentacji, kek. Piłkarze grają po całym świecie. Z całej repry Chorwacji, tylko 5 zawodników jest z ligi chorwackiej. I jak niby Chorwacja ma gorszą ligę, skoro ich drużyny regularnie grają w pucharach. Są w rankingu delikatnie nad nami. W
#powodz #polska #beka #heheszki Wyobrazcie sobie, ze w tym chlewie obsranym gownie. Straz ma jeszcze takie wozy xD. Brakuje jeszcze koni a z tyłu sprzęt strazacki
#mecz
Wydaje mi się że u nas jest dużo większy problem niż sama liga
Mamy sporo utalentowanych piłkarzy tkwiących w rozgrywkach ligowych, bo nie liżą rowa komu trzeba.
@Serrrek: Co ma liga do reprezentacji, kek. Piłkarze grają po całym świecie. Z całej repry Chorwacji, tylko 5 zawodników jest z ligi chorwackiej. I jak niby Chorwacja ma gorszą ligę, skoro ich drużyny regularnie grają w pucharach. Są w rankingu delikatnie nad nami. W