Wpis z mikrobloga

@ehhhhh_: Prywatna firma zatrudniła wokalistę do reklamy kosmetyków i to niby efekt rządów? XD Nie, to musi być fejk, że ktoś coś takiego postuje. Nawet jeśli robi to świadomie, czyli propagandowo, to debila i tak z siebie zrobi w proporcjach 90-10 %.

Ale może coś w tym jest. Im więcej walisz takich rzeczy, tym bardziej zniechęcasz, budzisz więcej wątpliwości, efekt jakiejś kumulacji i działanie na podświadomość? Wydaje mi się, że
  • Odpowiedz
  • 1
@Kopyto96: W swoich historiach spotykałem tego typu przypadki, gdzie ktoś się uruchamiał i mówił "o no patrz co on w ogóle, jak on wygląda, to całe lgbt właśnie od tego się zaczyna i tego będą dzieci w szkole uczyć" i w pierwszej chwili się śmiałem, myślałem, że to żart, dopiero gdy spojrzałem na tę osobę, widząc jak się gotuje, gdy to mówi, okazało się, że naprawdę tak uważa XD
po
  • Odpowiedz
@ehhhhh_: Wiesz, co do samych odchyłów od normy, kiedy ktoś robi z siebie dziwoląga, to może nie powinniśmy tych ludzi szkalować, natomiast w większości przypadków świadczy to wyłącznie o zaburzeniach psychicznych i potrzebie zwrócenia na siebie uwagi. Ludzie się boją, że do ich dzieci zostaną dopuszczone takie osoby, bo będą miały szkodliwy wpływ. Zwróć uwagę na to, że jeszcze lata temu taka "oryginalność" na siłę nie była popularna i nieważne
  • Odpowiedz
  • 1
@Kopyto96: Obawy można rozumieć, i tak jak ty to napisałeś jest nawet moim zdaniem w porządku do przyjęcia. Nie zgadzam się z twoim poglądem, ale potrafisz go na spokojnie przedstawić.

A we wklejonym poście widać jak bardzo propaganda strachu zastąpiła człowiekowi myślenie.
Szybki skrót myślowy - coś mi się nie podoba: wina gejów i tuska, ześlą na nas plagi egipskie.
  • Odpowiedz
@ehhhhh_: No i taka propaganda ma potem efekt kumulowania się. Działa na ludzką podświadomość. Absurdalny post to nic. Ale 100 absurdalnych postów z konkretną częstotliwością zostawiają w podświadomości pewien ślad i skojarzenia. Tak to działa.

Nie popieram Tuska, nawet powiedziałbym, że jestem jego przeciwnikiem, ale wyjątkowo obrzydliwe techniki stosują PiSowcy. Zdecydowanie można bardziej merytorycznie punktować obecny rząd.
  • Odpowiedz
@Kopyto96: czyli uznajesz że zawsze większość = norma, prawidłowość?
To że coś stanowi mniejszość, nie znaczy że jest złe, gorsze lub nienormalne...
  • Odpowiedz