Czas na zmianę telefonu. Od 4 lat używam Samsung S20 FE, z którego jestem/bylem mega zadowolony. Zastanawiam się pomiędzy S24 a Iphone 15 Pro. Oczywiście, dwa różne telefony i systemy. Nie wiem czy odnajdę się w iOS, z drugiej strony zastawiam się czy nie spróbować czegoś nowego. A może nie ma sensu iść we flagowca i zostać czy Samsungu, ale niższym modelu, bo nie wiem czy S24 jest wart swojej ceny. Podobnie z Iphonem. Doradźcie proszę :)
@dr_Acula Mirek, zostań przy Samsungu. Tak długo jak nie masz innych sprzętow appla to nie warto a i będziesz cierpiał przez brak wszystkich małych drobnostek które razem składają się w duży ból. IP dla przykładu dopiero teraz dodał usuwanie niechcianych obiektów ze zdjęć, a dodatkowo opcja ta jest dostępna tylko na 15 pro bo wchodzi w skład Apple AI, gdzie na samsungu to jest od kilku dobrych lat.
@TheFlashes podasz jeszcze kilka przykładów co będzie mnie wkurzać? Korzystałeś w ogóle z obu telefonów, masz jakieś ciekawe doświadczenia? Pytam serio, bo naprawdę z jednej strony chciałbym spróbować Appla, z drugiej strony obawiam się, czy po paru miesiącach go nie sprzedam i nie kupię Samsunga :)
@dr_Acula miałem, chociaż muszę przyznać że już trochę lat minęło bo był to ip 8, ale wymienię rzeczy których mi brakuje i nie ma ich na nowych IP:
- Jeżeli masz pc z windowsem to możesz pobrać Windows Phone Link i synchronizować powiadomienia i wysłać zdjęcia / pliki jak iPhone z Makiem. Na odwrót się nie da. - Brak uniwersalnego przycisku cofania. - Lepsze opcje edycji zdjęć na Galaxy. (ale to się
@TheFlashes mam też opcję, że kupuję nowego Iphona 15, używam go przez jakiś czas i jak się nie spodoba, oddaje synowi, który sprzedaje swojego 14 pro i kupuję Samsunga :D
@saycool @TheFlashes @glos_zenady @fishery @hieronimgieroslawski @runieeee zamówiłem S23. Obecnie jest promka w której dają Watch 6 44mm. Dodatkowo mojego S20 FE wycenili w programie odkupu na 550 pln, pewnie finalnie będzie mniej xd Watcha i tak sprzedam, mam używany żony, co prawda 40mm, ale na spacery z psem wystarczy. Mam home office, więc nie korzystam więcej ze smartwatcha. Finalnie telefon więc wyjdzie mnie ok 2k, może mniej. Gdyby nie odkup i zegarek
@TheFlashes zwykły. Z telefonu korzystam naprawdę w standardowy sposob, nawet za bardzo na nim nie gram i nie oglądam, bardzo sporadycznie, więc spokojnie taka wersja powinna wystarczyć. Tym bardziej, że jak już wspomniałem, naprawdę S20 FE, który obecnie mam, w zupełności mi wystarczał.
Czas na zmianę telefonu. Od 4 lat używam Samsung S20 FE, z którego jestem/bylem mega zadowolony. Zastanawiam się pomiędzy S24 a Iphone 15 Pro. Oczywiście, dwa różne telefony i systemy. Nie wiem czy odnajdę się w iOS, z drugiej strony zastawiam się czy nie spróbować czegoś nowego. A może nie ma sensu iść we flagowca i zostać czy Samsungu, ale niższym modelu, bo nie wiem czy S24 jest wart swojej ceny. Podobnie z Iphonem. Doradźcie proszę :)
- Jeżeli masz pc z windowsem to możesz pobrać Windows Phone Link i synchronizować powiadomienia i wysłać zdjęcia / pliki jak iPhone z Makiem. Na odwrót się nie da.
- Brak uniwersalnego przycisku cofania.
- Lepsze opcje edycji zdjęć na Galaxy. (ale to się
@saycool: nie wiem jak może być lepsze niż w samsungu, w którym określasz sam jakie aplikacje chcesz mieć tam dostępne oraz w jakiej kolejności
@dr_Acula: w ios najgorszy jest brak spójnej nawigacji, ja serio każdego dnia się z tym męczyłem że nie jest to ujednolicone w popularnych aplikacjach
S23 zwykła czy plus/ultra?