Wpis z mikrobloga

Ehh kuzyn chciał ze mną pogadać i brutalnie się przekonał, że ze mną się nie da.
Odpowiadam krótko na pytania. Nie rozwijam spontanicznie tematu. Nie zadaję pytań.
#przegryw
qew12 - Ehh kuzyn chciał ze mną pogadać i brutalnie się przekonał, że ze mną się nie ...

źródło: image

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@qew12 No, ale to ciężko, aby człowiek, który nie ma kontaktu albo ma kontakt sporadyczny z innymi ludźmi nagle stał się przebojową osoba. Wyjdziesz parę razy z kuzynem to może będziesz bardziej rozmowny.
  • Odpowiedz
@qew12: Ja rozumiem, że jak masz pełne spektrum autyzmu to jest bardzo ciężko takie rzeczy zmienić. Ale można pewne rzeczy wypracować. Wiadomo że autyzm będziesz miał zawsze. Nie chodziło mi w poprzednim wpisie, konretnie o tą sytuacje czy kontakty z ludźmi tylko ogólnie o strefę komfortu i lubowanie się w użalaniu się nad sobą, szukaniu tłumaczeń swoich niepowodzeń, zamiast pracy nad sobą.
Ja miałem duże problemy jeszcze w czasach szkolnych.
  • Odpowiedz
trudności w kontaktach interpersonalnych ty o chyba główna część autyzmu

@qew12: chłopie tu na tagu #przegryw to chyba większość ludzi jest w spektrum autyzmu (według dzisiejszych kryteriów, gdzie nawet takie osoby jak Sylwia Spurek twierdzą, że mają autyzm; widzisz ona jakoś nie ma problemów w kontaktach interpersonalnych, więc to nie jest wina autyzmu samego z siebie, ale tej z---a.... fobii społecznej), więc nie musisz tagować wszędzie autyzm autyzm.
  • Odpowiedz
@snippy_: ale wiesz, że są ludzie, którym nie przeszkadza to, że tak mają, bo po prostu nie lubią gadać, zaś taka forma rozmowy jest jedyną, jaką akceptują? im też każesz się nienawidzić za to?
  • Odpowiedz
@Glossynt: Przecież wiem. Mówię o konkretnych przypadkach gdy ktoś nie akceptuje siebie. A kolega wyraźnie siebie nie akceptuje i swojego s----------a, bo narzeka.

• Odpowiedz