Aktywne Wpisy
o__0 +431
Moryc_Jajko +79
Czemu wszystkie kobiety w sporcie ubierają się jak prostytutki?
Czemu nie jak mężczyźni, normalnie na sportowo?
#logikarozowychpaskow #rozowepaski #takaprawda
Czemu nie jak mężczyźni, normalnie na sportowo?
#logikarozowychpaskow #rozowepaski #takaprawda
#wybory #polityka
@Dawul: Rozsądne, jeżeli nie jest to zgodne z linią partii. Czemu Razemki miałyby głosować wbrew sobie? Właśnie z tego powodu nie weszli do rządu.
Tu chyba nie ma takiego zalozenia ( ͡°
@Wink: Realnie niewiele, ale to robi różnicę. Zwłaszcza powinni się odciąć nie tylko od Żukowskiej, ale też senator Górskiej i jej wypowiedzi o mężczyznach, karanych za gwałt tylko na podstawie oświadczenia domniemanej ofiary, która jest kobietą. No i niefortunne wypowiedzi minister ds. równości (tego ministerstwa nie powinno być tak w ogóle), konferencja przedwyborcza tylko
@Dawul: xD
Według kalkulatora (i to nieaktualnego już) to dopiero od bodajże 18k brutto płaci się wyższe podatki. Kalkulator na stronie Lewicy
A to ciekawe ( ͡° ͜ʖ
No to łap aktualny screen (kalkulator bodajże z 2023). Ten Razemkowy nie działa już od długiego czasu, a przeciętne zarobki w 2k15 wynosiły około 4k brutto, najniższa bodajże 1750 zł. Także faktycznie większość osób nawet na tych propozycjach które w kalkulatorze podajesz by skorzystała, ale od tamtej pory
To po co klamales, ze zmiany dotyczyly 18k brutto? Plus zaznaczylem, ze w dzisiejszych czasach wedlug tamtego kalkulatora dotyczylyby osob, ktore zarabiaja troche ponad srednia krajowa. W dodatku kalkulator zostal usuniety nie dlatego, ze Razem zmienila poglady, tylko zostala za ten kalkulator skrytykowany. To co Ty podajesz teraz, to caly czas zazynanie klasy sredniej, a raczej niemoznosc powstania takiej klasy, jak trzeba placic juz wyzsze podatki dla kwoty brutto 16500 zł. Oczywiscie system progresywny jest rozwiazaniem niesprawiedliwym, lecz jakbysmy chcieli je troche bardziej usprawiedliwic, to progi podatkowe powinny byc zwiazane z wielokrotnoscia sredniej placy, a nie kwotami podanymi
Bo tak jest, gdyby była strata miałbyś minus podany. A 18k brutto było przykładem.
Zresztą wstawiasz stare, nieaktualne rzeczy żeby tezę udowodnić i to ja mam się bronić, że niby kłamie. #!$%@?
Zresztą wstawiasz stare, nieaktualne rzeczy żeby tezę udowodnić i to ja mam się bronić, że niby kłamie. #!$%@? takie dyskusje.
No dobrze, a teraz zweryfikujmy co pisales i w
@Dawul: Dostałeś wskazanie o jaki kalkulator chodzi, potem napisałem jeszcze, że to z 2023 roku. A ty wyjeżdżasz z kalkulatorem nie ze strony Lewicy a z Razem, który już nie działa.
A kwota która tam jest podana jest właśnie jako zysk na wprowadzonych zmianach. To zdjęcie które przedstawiłem to realny wzrost wynagrodzenia rocznie. Dla 16500 brutto jest to 1700 brutto w skali
Przeciez odnosiles sie wyraznie do mojej wypowiedzi o kalkulatorze dotyczacym Razem. W dodatku zaczelismy rozmawiac o Razem i sam nakierowales temat na
@Dawul: No to masz cytat dokładny wypowiedzi:
Z tego co pamietam to Niemcy zrezygnowali z atomu w czasie, kiedy Japonia miala trzesienie ziemi w 2011 r., wiec jak wyobrazasz sobie wytwarzanie przez Niemcy energii z atomu i sprzedawanie jej dalej, jak tu nie chodzilo o rodzaj pozysykiwania energii tylko o
Ano, tak było. Były głosy, że są nieekologiczne nawet, ale to przede wszystkim bezpieczeństwo rzekomo miało być powodem odejścia, mimo że sporo głosów sprzeciwu się pojawiło. Wciąż, polska strona mogłaby podjąć w tej kwestii dialog, wszak nie chodzi o uruchomienie wszystkich
No to nie ma podstaw do dzierżawy elektrowni, bo gdyby postanowiono uruchomic elektrownie to dzialalby one na rzecz Niemiec, a nie