Wpis z mikrobloga

@kmicolo chce listener zrobić, który onPersist pewnej encji wykona insert 10 encji innego typu. Drugi miałby updateować te drugie w wypadku update'u pierwszej. Nie mogę wstrzyknąć containera z repozytorium, bo doctrine wpada w circulara. Użycie entityManagera i persistowanie tych 10 encji drugiego typu nic nie daje, nie pojawiają się w bazie. onFlush nawet nie rozpatruję jako możliwości :) Jakieś sugestie?
  • Odpowiedz
@kmicolo: jop, flushnięte jest w kontrolerze po persiscie glownej encji. a te pozostale 10 to kolekcja w relacji 1:n z tą zapisywaną. Po prostu zapisanie tej pierwszej tworzy dodatkowych 10 (roboczych) encji powiązanego typu w bazie. No i niestety - standardowe metody nie zadzialaly mi :)
  • Odpowiedz
  • 0
@uirapuru: dzisiaj po przeprowadzce komp lezy w kartonie, ale jutro az z ciekawosci sprobuje to odpalic. Moze to bug doctrine? A zobacz w debug barze co sie dzieje w entity. I sprobuj nawet po kazdym persiscie flushowac.
  • Odpowiedz
@kmicolo na razie wywaliłem to do serwisu, Twojej metody jeszcze nie obczaje, bo natenczas uzywam przy ładowaniu fixtur, ale jak postawie backend, to wroce do tego tematu
  • Odpowiedz
@Ginden: Czym innym są „obejścia” (np mechanizmy refleksji) – wyraźnie rzucające granicę między tym co jest „akceptowalne” i tym co jest świadomą „sytuacją wyjątkową”, a czym innym jest „łap dostęp do wszystkiego” i módl się, żeby gdzieś ktoś nie spieprzył.

Trochę ogólnie jak walka statyczni vs dynamiczni. Statyczni mają pewność, że pewne problemy nie wystąpią (np nieprawidłowe wywołanie metody), dynamiczni mają luz struktur bardziej nieformalnych.

Dlatego mega podoba mi się Hack –
  • Odpowiedz