Wpis z mikrobloga

#rower #rowerelektryczny chciałem kupić sobie i małżonce rower elektryczny, jestem w temacie całkowicie zielony. Na co zwrócić szczególną uwagę? Chodzi mi o parametry techniczne, wiem że są trzy rodzaje silników, w korbie, albo w przedniej lub tylnej osi. O czym powinienem widzieć? Wiem tylko że nie bedziemy nimi jeździli po górach, raczej w "koło komina" przeznaczam na oba nie więcej niż 40000 pln.
Bill_Kilgore - #rower #rowerelektryczny chciałem kupić sobie i małżonce rower elektry...

źródło: abfff5664a22a8ed9e9d22765cc3

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

raczej w "koło komina"

@Bill_Kilgore: jest więcej parametrów. Macie gdzie trzymać te rowery? Czy będzie wnoszenie po schodach?
Będą musiały zmieścić się do windy?
Będziecie przyczepiać fotelik dziecięcy?
Np. patrząc
  • Odpowiedz
@Bill_Kilgore: W tym budżecie faktycznie możesz poprzebierać i chyba nie uświadczysz tu już silników w piastach. Jak faktycznie jesteś zielony i nie masz zamiaru nic robić samemu, oprócz umycia od czasu do czasu, to w pierwszej kolejności rozważ ofertę sklepów, które masz blisko miejsca zamieszkania. Oczywiście nie za wszelką cenę – jeżeli sprzedawca nawet nie chce słyszeć o sprowadzeniu konkretnego modelu, mimo, że jest przedstawicielem marki i wciska ci na
  • Odpowiedz
@Bill_Kilgore:
O rowerach z silnikiem przedniej piaście zapomnij, one są po prostu niebezpieczne.

Silniki w tylnej piaście są lepsze do miasta gdzie trzeba czesto stawać i ruszać, bo przyspieszenie masz cały czas, nawet podczas zmieniania biegów.
Są też tańsze w użytkowaniu bo nie zwiększają zużycia kasety i
  • Odpowiedz
@NowyStaryMirek jak składałem swój( też z chin) to te rowery za 5k to się do niczego nie nadawały, zasięg 40 km, napęd w kole, brzydkie i ciężkie. Tutaj mam klasycznego rometa z wszystkimi częściami zamiennymi od ręki. Te co wyglądały dobrze, to sama rama z miejscem na silnik centralny kosztowała 5k.
  • Odpowiedz
@NowyStaryMirek ten rower ze zdjęcia ma baterię 20Ah i przy normalnej jeździe da radę przejechać 100 km. Jak przycisnę max wspomaganie, lub sama manetka, to zasięg spadnie do 45-50 km. Rozpędziłem go do 53km/h.
  • Odpowiedz