Aktywne Wpisy
rafal-pabianczyk +124
YRKE - sprzedawca mebli. Witam wszystkich chyba pierwszy raz w życiu oceniam dostawcę internetowego. Można to zrobić w niewielu miejscach bo firma zablokowała możliwość pisania opinii na Google, na pewno obawiając się negatywnych opinii. Kupiłem stoły kuchenne przez piękną stronę internetową firmy Yrke. Strona jest dopieszczona pod względem graficznym. Opisy informują o najlepszej jakości, szybkiej dostawie możliwości reklamacji zwrotów itd. Ogólnie jedna z najładniejszych stron jakie oglądałem w tematyce wyposażenia wnętrz z
Mega_Smieszek +654
Różowe, czemu takie jesteśmy?
#pieklokobiet #logikarozowychpaskow #damskiprzegryw #zalesie #rozowepaski
@zbrodnia_i_kawa: chyba nie powiedział nikt nigdy
?
@zbrodnia_i_kawa: tutaj akurat dostrzegam ogólny wpływ kulturowy, poprzez który wmawia się ludziom, że wszystko co męskie jest lepsze.
A co do bycia miłym, aby ktoś kogoś nie zostawił, to na pewno znajdą się też mężczyźni, którzy tak myślą... i może po części będą mieć rację, bo bycie asertywnym nie oznacza od razu bycia niemiłym.
Bo gdybyście przyznały się przed sobą, że jednak macie wpływ na to, co czuje i robi facet w związku (a często macie większy niż oni sami), to tak jakby przyznać się do własnej winy.
Zrzucacie całą odpowiedzialność za sferę emocjonalną na facetów, bo przecież same czujecie się (i chcecie być) emocjonalne - a zatem, zachowujące się nielogicznie w modelu zysków i strat.
Wolna wola to nie jest kod binarny, zero albo jeden. Wolna wola
@zbrodnia_i_kawa: nie tylko tak
@jamniczek_trailowy: ale kobiety często tego nie odróżniają
chamstwo nazywają asertywnością
Komentarz usunięty przez autora
@zbrodnia_i_kawa:
Ja taka nie jestem ale jeśli ty jesteś to powinnaś znać odpowiedź na to pytanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Btw potwierdzam że wiele kobiet jest nudnych i więcej miałam kolegów z tego powodu ale nie każda taka jest i są też fajne babki.
Tylko zwracam uwagę, że są również mężczyźni, którzy za wszelką cenę nie chcą zostać porzuceni i też nie postawią się żonie/dziewczynie.
ale z drugiej strony, to raczej żaden mężczyzna nie da drugiemu mężczyźnie takiej rady
@everythingC: Powiem szczerze, że nie do końca umiem znaleźć logiczne przejście od mojego wpisu, do twojego. Pisałam o tym, że kobiety same się nienawidzą, samym nam brakuje empatii i przejmujemy najwygodniejszy punkt obserwacyjny, zamiast wczuć się w sytuację innych kobiet.
Masz rację w tym, że kobiety często same nie rozumieją, a nawet nie znają swojego cyklu miesięcznego, nie biorą odpowiedzialności za swoje emocje, często projektują je na innych, bierność w kształtowaniu relacji, nieumiejętność komunikowania swoich potrzeb, gra w
@AlienFromWenus: ogólnie jest wielu nudnych ludzi i to nawet nie jest cecha.
Dla jednej osoby ktoś będzie nudny, a dla innej ta sama osoba będzie ciekawa.
No może tylko pracoholik siedzący po kilkanaście godzin w pracy i rozmawiający tylko o niej będzie nudny dla wszystkich.
@everythingC:
O widzę że post OPki gdzie wrzuca wszystkie kobiety łącznie z samą sobą do jednego worka trafił na podatny grunt co pozwoliło ci się uruchomić z całym wachlarzem pretensji i zarzutów do