Wpis z mikrobloga

@Kroledyp to są młode. Pokrój na ćwiartki, łyżka oleju papryka wędzona, tymianek, sól. Jakieś 45 min na 180 stopni. Te stare trzeba z godzinę na 200. Też dawniej mi nie wychodziły. Sprawdzaj co jakiś czas czy dobre. Jak chcesz chrupiąca skórkę daj 220 na jakieś 10 min ostatnie.
  • Odpowiedz
@Kroledyp Ja ci powiem tak mordeczko. Obierasz ziemniaki, kroisz na łódeczki albo połówki łódeczek. W garze gotujesz wodę z solą i łyżeczka sody oczyszczonej. Jak woda się zagotuje to wrzucasz do gara ziemniaki i gotujesz do momentu aż będzie w miarę lekko wchodzić w nie widelec. Na patelni obok bierzesz olej, świeży rozmaryn, czosnek przez praskę. Na oleju to podsmażasz, olej przelewasz do miski, podmazone przyprawy zostawiasz. Ugotowane ziemniaki wrzucasz do
  • Odpowiedz