Wpis z mikrobloga

Thames Water pisze mi na rachunku, że średnio zużywam wody za £0.44, a tymczasem pobierają mi £92 co miesiąc z Direct Debit... da się coś z tym zrobić?

To samo E.ON z prądem. Rachunek na £35, a pobierają sobie £52.

#uk #londyn
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@matthewonthego

jesli chodzi o prad to generalnie ta kasa Ci nie przepada, jakby buduje poduszke na czas kiedy zaczniesz wiecej zuzywwc jesienia i zima, zeby Twoja miesieczna oplata pozostala na tym samym poziomie

Co do wody to nie wierze ze zuzywasz tyle ike napisales.
  • Odpowiedz
jesli chodzi o prad to generalnie ta kasa Ci nie przepada, jakby buduje poduszke na czas kiedy zaczniesz wiecej zuzywwc jesienia i zima,

@dreadingit: czyli kapucha leży i gnije i traci na wartości przez inflację,
Te gnidy kradną ludziom kapuche i przetrzymują bezpodstawnie a zysków z lokat już nie oddają

Pomnóż to przez miliony klientów i wyjdą setki milionów funtów extra zysków dla nich
  • Odpowiedz
@adamsowaanon

Jak do tego doszlo nie wiem, jakos im tak samo wyszlo.

dodatkowo, w przypadku spolek odpowiedzialnych za wode, zyski ida na dywidendy dla udzialowcow przez lata, a nie na inwestycje w infrastrukture, scieki ida do rzek, a jak w koncu sie wszyscy w tym polapali, to firmy wodowe informuja rzad, ze musza przeznaczyc miliony na inwestycje w infrastrukture TERAZ, i przez to prosza rzad o zezwolenie na podniesienie ludziom miesiecznych oplat o kilkadziesiat procent (do 100% bodajze w niektorych
  • Odpowiedz
@matthewonthego: Thames Water - w poprzednim domu miałem dwie łazienki, w tym jedna z wanną, mała rodzinka, licznik wody, zużycie bardzo małe, opłaty około £35 na miesiąc. Przeprowadziłem się do domu większego, więcej sypialni ale tylko jedna łazienką - bez wanny. Rachunek £55, brak licznika - dzwonię i pytam dlaczego mam płacić więcej jeśli mam jedynie więcej sypialni ale mniej łazienek, i nie mam wanny - odpowiedź że większy dom
  • Odpowiedz