Wpis z mikrobloga

#ukraina #rosja #emigracja Dlaczego w Polsce jest, aż tylu Ukraińców gdzie kol wiek się nie ruszę wszędzie słychać ruski w pracy ruski, na ulicy, ruski pod uczelniami ruski, w parku, ruski nawet dentysta jest Rusko-Ukraińcem dlaczego w Polsce jest, aż tyle przybysze ze wschodu?
  • 28
  • Odpowiedz
  • 0
@GwachQar Patriotyzm i rynek pracy. Jest za dużo imigrantów w Polsce na rynku pracy jeżeli Ukraińcy nie wrócą do siebie to Rosja wygra wojnę bo ma więcej zasobów ludzkich Ukraina ma 29 milionów mieszkańców a Rosją około 140 milionów w interesie Polski jest aby Ukraina nie przegrała a to ,że 500 000 Ukraińców zginie no cóż mówi się trudno.
  • Odpowiedz
@Orbiter01 Tak mówisz, bo ten problem Cię nie dotyczy. Jakby przed Tobą stała wizja zdechnięcia w okopie, albo wysłania Twojej córki/syna to inaczej byś śpiewał.
Kto chce niech walczy, kto nie chce niech nie walczy. Nie dysponuj cudzym życiem.
  • Odpowiedz
  • 0
@GwachQar Jak to ten problem nie dotyczy mnie? Ukraińcy mieli walczyć za naszą wolność a w Polsce miały być tylko kobiety i dzieci a nie 25-50 letnie byczki które mogłyby zostać wysłane na wojnę, żeby bronić interesów i bezpieczeństwa Polski.
  • Odpowiedz
@Orbiter01 Chyba nie zrozumiałeś o czym napisałem w poprzednim wpisie.
Polecam cofnąć się i przeczytać to ze zrozumieniem i dopiero później odpisać, bo odnoszę wrażenie, że udałeś, że nie widziałeś tego co napisałem, tylko próbujesz zmienić temat.
  • Odpowiedz
@Orbiter01

Śmierć w okopie to coś szlachetnego oddać życie za ojczyznę.

No ta xD Korupcja, politycy, oligarchia ma w piździe kraj, a Ty romantyzujesz umieranie za ojczyznę gdzie tymczasem ktoś zarabia na tym ogromne pieniądze.
To samo jest w Polsce. Politycy mordę sobie wycierają patriotyzmem, zbijają interesy, obstawiają stołki członkami rodzin by zgarnąć jak najwięcej za swojej kadencji znikają miliony z budżetu na nikomu niepotrzebne rzeczy, a tu jakiś Miras będzie się
  • Odpowiedz
@Stabilizator To jest Twoje rozumowanie na co dowód zamieszczam poniżej. Zgodziłeś się z tym co gość napisał. Mógłbym oczywiście podyskutować z opem ale szanuję się i nie będę gadał z trollami, które twierdzą między innymi, że na Ukrainie większość obywateli mówi po rosyjsku.

A nigdzie potem nie odniosłeś się do tego, więc moja ciekawość dalej jest wielka. Wytłumacz mi proszę jak to sobie wyobrażasz, bo może mnie coś omija
SoplicaTadeusz - @Stabilizator To jest Twoje rozumowanie na co dowód zamieszczam poni...

źródło: temp_file3676949707353349836

Pobierz
  • Odpowiedz