Wpis z mikrobloga

Ile może kosztować przygotowanie instalacji do podłączenia klimatyzacji? Od agregatu multisplit, który będzie na poziomie 0 rozprowadzenie przewodów do 4 urzadzeń. Jedno na poziomie 1 oraz trzy na poziomie 2 w nowym budynku jednorodzinnym na dwóch kondygnacjach. Budynek ok 10m x 10m. Razem ok 40m instalacji. Bruzdowanie w suporexie ok 15m reszta przewodów na zewnętrznych ścianach i potem będą schowane w styropianie. Mam wyprowadzony kabel zasilający do agregatu przez elektryka. Potrzebne materiały
- rura miedziana w otulinie 1/4"
- rura miedziana w otulinie 3/8"
- przewód komunikacyjny 5x1,5 mm2
- odpływ skroplin rurą karbowaną 16 mm
to ok 2tys zł. Mam najniższą ofertę na 6tys. Czy to jest normalna cena, czy jednak mogę szukać niższej?
#budowadomu #budujzwykopem #klima #klimatyzacja #remont
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GorinNoSho82: Czyli materiały 2k a robocizna 4k ? Ciekawe ile godzin pracy to zajmie?
A później bedziesz dopłacał jeszcze za klimy i ich montaż do ścian i podłączenie do tych przygotowanych instalacji? To ile całkowity koszt wszystkiego wyniesie?
  • Odpowiedz
  • 0
@appmstt: Tak mi to wychodzi 2k materiał i 4k robocizna. To jest zajęcie na jeden dzień.
Potem trzeba jeszcze zapłacić za urządzenia i montaż.
Koszt całkowity to na razie zagadka. Chcę mieć instalację żeby potem nie kuć ścian.
  • Odpowiedz