Wpis z mikrobloga

#uk #wielkabrytania #pobor #wojsko #obowiazkowecwiczeniawojskowe

W Wielkiej Brytanii obecny (według wszelkich sondaży przegrywający natępne wybory 4.07) premier ogłosił że powrócą przymusowe ćwiczenia wojskowe dla wszystkich 18-latków jak tylko wygra wybory. Alternatywnie służba w policji, straży pożarnej, NHS, itp.
Wydaje się że Sunak na serio próbuje obniżyć dalej swoje mizerne szanse wyborcze. ¯\(ツ)/¯

https://wykop.pl/link/7449477/uk-sunak-oglosil-ze-jesli-wygra-wybory-powroca-obowiazkowe-cwiczenia-wojskowe
Sekcja komentarzy na prawicowym DM. ( ͡º ͜ʖ͡º) XD
https://www.dailymail.co.uk/news/article-13460033/prime-minister-military-service-school-leavers-12-months-general-election.html#comments
konradpra - #uk #wielkabrytania #pobor #wojsko #obowiazkowecwiczeniawojskowe

W Wielk...

źródło: Zrzut ekranu 2024-05-26 064629

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@konradpra: ja to mam problem z tymi wyborami. Wychodzi na to ze to wlasnie konserwatysci maja program najbardziej zblizony do moich pogladow. No ale doskonale wiem ze to klamcy.
Czytam dalej jakie pomysly maja inne partie, mam nadzieje ze jakas mnie przekona do siebie na tyle zeby oddac na nia glos.
  • Odpowiedz
@DrGreen_2: tak mi wyszlo z internetowego testu.
Chociaz mysle ze pytania nie byly dobrze dobrane (mowie tu o mnie) np. bylo kilka pytan z zakresu lgbt gdzie uwazam ze rzad ma wieksze problemy i nimi przedewszystkim powinien sie zajmowac. Pewnie te odpowiedzi ktore podalem "sztucznie" podbily punkty dla konserwatystow. A tak naprawde nic mnie nie obchodzi kto z kim sypia, niech ludzie sobie robia co chca.
mielonkazdzika - @DrGreen_2: tak mi wyszlo z internetowego testu.
Chociaz mysle ze py...

źródło: Screenshot_20240523-092720

Pobierz
  • Odpowiedz
@mielonkazdzika: robilem ten sam test i jest też kilka pytań które pewnie obniżyły moją lewicowość, i też uważam że są ważniejsze sprawy niż zajmowanie się ideologicznymi sprawami z zakresu lgbt. Ale generalnie serce mam z lewej strony od zawsze!
  • Odpowiedz
uważam że są ważniejsze sprawy niż zajmowanie się ideologicznymi sprawami

@DrGreen_2: o dokladnie to. Odstawic na razie lgbt, religie, i etniczne sprawy. Zajac sie ekonomia, zdrowiem, bezpieczenstwem obywateli. A jak z tym dojdzie sie do ladu, wtedy myslec o reszcie spraw.
Jesli jakas partia wyjdzie z dobrym pomyslem i prawidlowym (wedlug mnie) piorytem waznych spraw to maja moj glos.
  • Odpowiedz
@mielonkazdzika @DrGreen_2

Co do bliskosci pogladow do partii konserwstywnej, podobno wartosci jakie wynieslismy z Polski sa w UK blizsze wartosciom partii konserwstywnej, tyle, ze obecni konserwstysci to nie dawni konserwstysci, a ich skrajnie prawa strona to wogole przerazajaca jest, prawie ze sobie heiluja na swoich spotkaniach.

A Reform, i tak nie wygraja, i jak to sie dawniej w PL mawialo, moze lepiej nie bedzie ale za to weselej na pewno.
  • Odpowiedz