Wpis z mikrobloga

Chciałem tylko oświadczyć, że jeśli ktokolwiek z Was dyskutuje z panem @artpop, proszę dokładnie sprawdzać co pisze i skąd to wyciąga. Chodzi zwyczajnie o to, że ten człowiek manipuluje i wprowadza w błąd, m. in. twierdząc, że mniejszości seksualne to 10% w każdym państwie:

http://www.wykop.pl/link/1934560/primaaprilisowy-zart-prezentera-budzi-kontrowersje-wsrod-srodowisk-lgbt/20706322/#comment-20706238

Tak jak napisałem: ten człowiek po prostu uprawia ordynarną propagandę. Nie piszę tego żeby Was jakoś zaskoczyć: piętnuję po prostu jedno z jego kłamstw.

Rzekłem.

#oswiadczenie #lewackalogika #propaganda #propagandalgbt #artpop #artpopklamie #oszukujo #neuropa #4konserwy
  • 77
  • Odpowiedz
@Sajsu: Czyli para homoseksualna już nie może np. pójść za rękę do parku bo pokazuje to publicznie? Twoja logika jest żenująca. I prawda jest taka ze coraz wiecej osob toleruje pary homoseksualne.
  • Odpowiedz
Polska jest krajem w którym mało kto toleruje homoseksualizm

@Sajsu: Źródła, albo zamilcz.

i żadne badania (zwłaszcza takie o których nic nie słyszałem poza artykułem w internecie) nie wmówią mi, że tak nie
  • Odpowiedz
@artpop: Moja logika jest taka, że ani pary homoseksualne ani heteroseksualne nie powinny chodzić za rękę, nie powinny się całować itd. w miejscach publicznych. Uczucia to sprawa intymna i nikt nie powinien się z tym obnosić w miejscu publicznym nieważne jakiej jest płci.
  • Odpowiedz
@spatsi: Z kolei ten sam Słownik języka polskiego PWN definiuje fobię wyłącznie jako:

«chorobliwy lęk przed jakimiś przedmiotami lub sytuacjami»

Zauważ, że ja wypowiadałem się na temat "fobii", mającej swój rodowód bodajże w grece, nie zaś neologizmu, wytworu powstałego na potrzeby bieżącego sporu światopoglądowo-politycznego jakim jest
  • Odpowiedz
@spatsi: W życiu poznałem tylko tego jednego geja o którym wspomniałem, koleżankę która nie umie się określić czy jest les czy bi, poznałem kilka lesbijek które się z tym nie obnosiły, kilka "lesb" które się z tym obnosiły , i paru "pedałów" którzy się z tym obnosili. Królem tych "pedałów" jest w.w. chłopak ode mnie ze szkoły. Każdy wiedział, że jest "pedałem" tylko dlatego, że witał się z ludźmi słowami
  • Odpowiedz
witał się z ludźmi słowami "Cześć, jestem Ernest, jestem homoseksualny co chyba z resztą po mnie widać hihihi"

@Sajsu: Straszne, dałbym mu 25 lat ciężkich robót. Jeżeli to jest najbardziej ekstremalny przypadek obnoszenia się ze swoją seksualnością, to nie mam więcej pytań.

Według badań przeprowadzonych przez CBOS, 83% ludzi na mirko to stulejarze.

Nie jesteś zabawny. Próba ośmieszenia merytorycznych argumentów żartami rodem z gimnazjum to bardzo słaba taktyka prowadzenia dyskusji.
  • Odpowiedz
@spatsi: Ale ja po prostu pokazuję jak mało dla mnie znaczą te badania.

A co do obnoszenia się ze swoją seksualnością. Faceci w lateksowych spodniach (z wielką dziurą na tyłku) i dziewczyny bez staników na marszach ludzi homoseksualnych naprawdę mocno przekonują mnie do bycia tolerancyjnym człowiekiem!
  • Odpowiedz
Ale ja po prostu pokazuję jak mało dla mnie znaczą te badania.

@Sajsu: Badania CBOS mało dla Ciebie znaczą, ale jak pójdziesz chlać na miasto i zagadasz do kilku kolesi, to to jest już wiarygodne. Nawet nie chce mi się tego komentować.

Faceci w lateksowych spodniach (z wielką dziurą na tyłku) i dziewczyny bez

Popełniasz błąd logiczny - na podstawie jednostkowych przypadków oceniasz całą społeczność. To tak, jakbym powiedział, że
  • Odpowiedz
@spatsi: Idąc Twoim tokiem myślenia - wnioski zwykłych, pojedynczych osób są #!$%@?, ale podpiszemy je przez CBOS i jest zajebiście i mamy w nie wierzyć?

Pójdę chlać na miasto i rzeczywiście poznam opinię ludzi. Mam ślepo łapać to co napiszą w internecie i podpiszą, że to badania CBOS?
  • Odpowiedz
i podpiszą, że to badania CBOS?

@Sajsu: Koleś, to badania CBOS, nawet zalinkowałem do pierwotnego źródła w jednym z pierwszych komentarzy.

Idąc pić na miasto, rozmawiasz z mała liczbą ludzi, mieszkającymi w jednym miejscu, w podobnym wieku. Zawężasz również "ankietowanych" do prawie wyłącznie ekstrawertyków (intro najpewniej siedzą w domu). Próba statystyczna przeprowadzona na tak małej i niezróżnicowanej grupie ludzi jest nic nie
  • Odpowiedz
@spatsi: Też jestem introwertykiem ale często mam ochotę wyjść żeby się po prostu pośmiać a resztę weekendu "odpoczywać psychicznie" w domu. Co to ma do rzeczy?

Moje argumenty przedstawiłem powyżej. Ty będziesz stał przy swoim, ja przy swoim. Także życzę miłej nocy.
  • Odpowiedz