Wpis z mikrobloga

@_aqq: zdradzisz tajemnicę jak uzyskakujesz tak piękną chrupiącą skórkę? Ja od ponad 3 lat w ogóle nie zaglądam do piekarni i wszelkie pieczywo wypiekam sama ale skórka mi taka piękna nie wychodzi ( tylko że ja używam dosyć ciężkich pełnoziarnistych mąk więc w ogóle nie wiem czy to możliwe do osiągnięcia... no i mój piekarnik ma max 230 stopni niestety... )
  • Odpowiedz
@_aqq: nie no serio, w polowie komentarzy myslę...moze i ja zrobilbym takie bułki, zapytam ją czy w piekarniku czy maszynce piecze.... a na koeniec juz wiem, ze nic nie wiem
  • Odpowiedz
@_aqq: Dziękuję za wyjaśnienie. Ciekawy pomysł z tą skórką. Wypróbuję.
A co do masła to też jestem jego miłośniczką ale akurat w moim pieczywie wolę dodatek oleju (ale to dlatego że ostatanio robię głównie pełnoziarniste ... lepiej mi się z nim smak oleju komponuje. Mam swój ulubiony - ekologiczny z zarodków rzepaku. Polska firma, do kupienia w Auchan na dziale eko). Natomiast w jasnym pieczywie i ciastach - zawsze lepsze masełko:)
  • Odpowiedz