Aktywne Wpisy
SmugglerFan +91
ej, serio, jest w stanie ktos na to odpowiedziec?
jak to mozliwe ze ludzie chodza do spowiedzi przez paredziesiat lat? przeciez jesli postanawiali poprawe to tych grzechow powinni miec coraz mniej. po tylu latach juz nie powinni miec w ogole grzechow.
#bekazkatoli #religia #katolicyzm #spowiedz #pytanie #chrzescijanstwo
jak to mozliwe ze ludzie chodza do spowiedzi przez paredziesiat lat? przeciez jesli postanawiali poprawe to tych grzechow powinni miec coraz mniej. po tylu latach juz nie powinni miec w ogole grzechow.
#bekazkatoli #religia #katolicyzm #spowiedz #pytanie #chrzescijanstwo
thorgoth +87
Marianna Schreiber w wieku 22 (po lewo) i 32 lat. Aż się lewą nogą przeżegnałem.
Ja wiem że brzydko i nisko się wyglądu czepiać ale jak można w wieku 22 lat wyglądać jak baba cmentarna z wiedzmina, po czym dekadę później wygladac dwa razy mlodziej i lepiej? Ile to musiało pieniędzy kosztować?
#logikarozowychpaskow #ciekawostki
Ja wiem że brzydko i nisko się wyglądu czepiać ale jak można w wieku 22 lat wyglądać jak baba cmentarna z wiedzmina, po czym dekadę później wygladac dwa razy mlodziej i lepiej? Ile to musiało pieniędzy kosztować?
#logikarozowychpaskow #ciekawostki
Ludzie na samym szczycie GC zarabiają, ale też nie są to kosmiczne kwoty, bo na rękę miesięcznie (zależnie od top leadera) mają 7-17tys. Biorąc pod uwagę, że część z nich deklaruje zarobki rzędu 100-250tys złotych, to mocno mijają się z prawdą.
Na wszystkim zarabia głównie piramida. Jak pisałem już parę razy wcześniej. Żebyś pokrył swój roczny
@duzeelobenc:
Te podróże to tak naprawdę koszt uzyskania frajera, który zapłaci za pakiet.
To że gdzieś jeżdżą nie znaczy, że zarabiają. Często wręcz biorą pożyczkę, że zrobić właśnie taką atmosferę, że niby zarabiają.
Fake it until you fail.
@diarrhoea: 8% zarabia cokolwiek (w sensie, że nie są na minus), 3% zarabia równowartość najniższej krajowej pensji (lub więcej)
Mówimy o typowym MLM, np. Arbonne. Tu masz materiał o nich od
Wynajęte auto, dom z basenem itp..
Tak się składa, że ostatnio też byłem na cyprze bo poza sezonem jest super żeby sobie tam chodzić bez ludzi.
Apartament z basenem, auto na tydzień, paliwo, jedzenie, alko, alko, alko no i przeloty wyszło koło 3k na dwie osoby. Więc 1.5k to jest nic. Jeszcze jak
Duża część tych wycieczek to też porady od mentora.
"Jak polecisz tam to nagrasz rolek na rok do przodu i ludzie będą kupować od ciebie kurs"
Prosta matematyka.
Za naciągniętego frajera na pakiet za 7k złotych mają około 200 dolarów.
Samo wyjście na zero to 7-8 frajerów. Dodaj do tego koszty udziału w eventach, "szkoleń" jakiś opłat miesięcznych i
Oczywiście, że (każdy) MLM jest jednym z rodzajów piramidy finansowej. Piramida finansowa utrzymuje się ze z strat swoich członków. Nie ważne, czy są to jednorazowe straty (jak w piramidach typu Amber Gold), czy są to straty cykliczne (jak abonamenty za pakiety pseudoedukacyjne), czy straty wynikające z zawyżonej ceny (jak w MLM opartym o produkt).
Ludzie w MLM opartym o produkt tracą na rzecz twórców piramidy i sam to
@duzeelobenc: Serio? Wolisz oszukiwać ludzi niż pracować uczciwie?!
Chodzi o to, że w MLM przynajmniej JEST PRODUKT.
W piramidzie nie ma go w ogóle. Tam jest czyste przerzucanie pieniędzy z rąk do rąk. Sprzedaje się samo uczestnictwo w piramidzie, a nie jakieś masła orzechowe czy kosmetyki.
I paradoksalnie w piramidzie więcej osób zarabia niż w MLM. Bo w MLM często sami muszą te produkty
To, że w MLM jest produkt, wcale nie oznacza, że to nie jest piramida. Jest, bo ludzie tracą na uczestnictwie