Wiecie że do tej pory w wielu miejscach w Polsce żyją ludzie którzy nie mają ciepłej wody w ciągu dnia? XDDD I nie mówię o jakimś Podlasiu tylko o wsiach pomiędzy dużymi południowymi miastami, wielu z nich pracuje w miastach wojewódzkich xD
Jak chcą iść pod prysznic to stary idzie do kotłowni, hajcuje w piecu i za godzinę matka czy dzieci mogą się iść myć. A jakby trzeba szybko się umyć wyskoczyć do lekarza czy whatever to c--j, myjesz się w zimnej.
@eaxata @skunior wiedziałem o tym od zawsze, chociaż nigdy nie rozumiałem bo mój stary założył boiler jak się urodziłem. A dziś mi się to przypomniało i skisłem jak tak można
@czlowiekbutelka: NIE WOLNO WŁONCZAC BO PROND CIOGNIE!!!! u rodziny mojej żony dalej nie mają w ogóle wody w domu. Miejscowość między Krakowem a Trzebinią i to ludzie nie mający nawet 40 lat
@czlowiekbutelka Ja p------e, przecież tak działa 95% domów jednorodzinnych. Zmień nick na człowiekdzban, bardziej pasuje. Ciepła woda z sieci to przywilej blokowisk i domów jednorodzinnych usytuowanych przy rurach grzewczych. Reszta musi napalić lub włączyć piec gazowy. Chłopie, ty chyba nie wiesz jak bardzo popularne są piecyki gazowe w blokach xD
@Notabene ale ty nie rozumiesz istoty mojego postu. Mylisz CWU z ciepłem miejskim. Jak mają ciepłą wodę z przeplywowego junkersa to nie ma problemu. Czekasz 5 sekund i masz tyle ciepłej ile chcesz. Chodzi mi o ludzi którzy mają tylko węglowy piec i stary pali co wieczór i czekają 2 godziny xD
I dlatego między innymi warto inwestować w krajowe firmy, a nie gigantów zza granicy. Nie dość, że płacą dużo wyższe podatki, to jeszcze angażują się w sprawy kraju. Szacunek panie Brzozka #inpost #powodz
I nie mówię o jakimś Podlasiu tylko o wsiach pomiędzy dużymi południowymi miastami, wielu z nich pracuje w miastach wojewódzkich xD
Jak chcą iść pod prysznic to stary idzie do kotłowni, hajcuje w piecu i za godzinę matka czy dzieci mogą się iść myć. A jakby trzeba szybko się umyć wyskoczyć do lekarza czy whatever to c--j, myjesz się w zimnej.
#bekazpodludzi #wies #podlasie #polskiedomy
@czlowiekbutelka: Widać, żeś z dziury zabitej dechami i nie wiesz, że coś takiego istnieje i ludzie o dziwo z tego korzystają. Nawet na wsi.
u rodziny mojej żony dalej nie mają w ogóle wody w domu. Miejscowość między Krakowem a Trzebinią i to ludzie nie mający nawet 40 lat