Kupiłem na premierę, choć 4 lata temu wbiłem platynę jeszcze na PS4. Gra się miodnie, ale zauważyłem bardzo irytujący błąd - czasami podczas użycia prowokacji "nie działa" mi klawisz na padzie odpowiedzialny za atak. Gra zachowuje się tak, jakbym w ogóle nie wciskał tego przycisku co w konsekwencji prowadzi do tego, że moja postać nie wyciąga miecza na czas i dostaję po dupie. Ktoś też tak ma? To jest błąd gry, czy to po stronie mojego sprzętu coś szwankuje?
@DEWASTATOR_TM: Z tego teraz widzę, to jest to powszechny błąd. Ludzie piszą, że niektórym pomaga zmiana opcji w zakładce "ułatwienia dostępu". Opcja odnośnie przytrzymywania przycisków jest automatycznie włączona i trzeba ją wyłączyć. To spowoduje, że nasza postać automatycznie przy każdej rozpoczętej prowokacji będzie już miała rękę na broni i z naszej strony wystarczy tylko w odpowiednim momencie nacisnąć przycisk. Przetestowałem na jednej grupce przeciwników i na razie zadziałało, ciekawe jak
@Danzuo: nie pamiętam już jak to było na ps4 ale wydaje mi się, że trzeba było przytrzymać przycisk i w odpowiednim momencie puścić go zamiast krótkiego naciśnięcia więc tu pewnie było tak samo
@youknowthisxd: Dokładnie tak jest, ale to się buguje i czasami nie możesz dokonać żadnej interakcji. Gra nie czyta, że przytrzymujesz przycisk i nic się nie da zrobić, jedyną opcją, jest po prostu przyjąć cios mongoła na klatę. Dopiero zmiana ustawień o którym pisałem w komentarzu wyżej pomogła - szkoda tylko, że wprowadziło to kilka innych nieudogodnień, ale trudno.
#ghostoftsushima #gry #pc