Aktywne Wpisy

Marek_Tempe +146
Nowy wspaniały świat to jedna z najsłynniejszych antyutopii w literaturze XX wieku. Przedstawiona w powieści Huxleya wizja przyszłego społeczeństwa, które osiągnęło stan całkowitego zorganizowania i zrealizowało ideał powszechnej szczęśliwości, jest wizją przerażającą. W roku 2541 (czyli w 632 roku nowej „ery Forda”) obywatele Republiki świata powstają w rezultacie sztucznego zapłodnienia i klonowania. Od niemowlęcia poddawani są wszechstronnemu psychologicznemu i biologicznemu warunkowaniu - po to, by w wieku dojrzałym stać się cząstkami kastowej
źródło: nowywspanialyswiat
Pobierz
viero +130
kołchoz mnie tak męczy że ja pjerdole, nawet jak mam weekend to nie umiem się nim cieszyć, to jest tortura psychiczna a do niczego innego się nie nadaję, nie umiem znaleźć sobie innej pracy bo jestem niezaradny życiowo a jak rzucę kołchoz to czeka mnie bezdomność, jestem w dołku psychicznym i nie wiem gdzie prosić o pomoc
#przegryw
#przegryw
źródło: d872f172687db73184aeb395a9d3d03b_8e74a0e75a2b72f30c318d5e664507d0
Pobierz

źródło: 9f2c16fec9c898c3f6d3f63b88da18c8
Pobierz@R_O_T_T_E_N: @23kulpamens @MG19855
@23kulpamens: nie wiem skąd ten strach wziąłeś, dla mnie to była taka zabawa, przecież wiedziałem ze nie ma nigdzie niedźwiedzia w mieście
@programista15cm: stąd, być może miałeś to szczęście że Ci wytłumaczyli że nie ma niedźwiedzia, albo mogłeś wystarczająco ufać swoim rodzicom że doszedłeś do wniosku, że niedźwiedzia nie ma
Piosenkę się spiewa np w przedszkolu przed leżakowaniem i wyobraź sobie, ze domyśliłem się co próbuje osiągnąć przedszkolanka, bo od dziecka nie miałem problemu z czytaniem intencji ludzi. Zwłaszcza ze przedszkolanki raczej inteligencja nie grzeszyły i wręcz czułem się bystrzejszy od nich
@23kulpamens: nie sądzisz że dziecku wystarczy do tego brak oznak przygotowania do walki u humanoidów w otoczeniu? Nikt nie spiewa spokojnych piosenek w obliczu zagrożenia. To nie jest coś czego trzeba się uczyć, to są hormony stresu, mózg gadzi - dziecko też to posiada jak nie jest autystyczne