Wpis z mikrobloga

Stary niedźwiedź mocno śpi

Stary niedźwiedź mocno śpi

My go nie zbudzimy bo się go boimy

Jak się zbudzi to nas zje

@programista15cm: stąd, być może miałeś to szczęście że Ci wytłumaczyli że nie ma niedźwiedzia, albo mogłeś wystarczająco ufać swoim rodzicom że doszedłeś do wniosku, że niedźwiedzia nie ma
  • Odpowiedz
@23kulpamens: do dziś nie ufam rodzicom, z trudem zacząłem ufać komukolwiek po 30lvl i terapiach.

Piosenkę się spiewa np w przedszkolu przed leżakowaniem i wyobraź sobie, ze domyśliłem się co próbuje osiągnąć przedszkolanka, bo od dziecka nie miałem problemu z czytaniem intencji ludzi. Zwłaszcza ze przedszkolanki raczej inteligencja nie grzeszyły i wręcz czułem się bystrzejszy od nich
  • Odpowiedz
doszedłeś do wniosku, że niedźwiedzia nie ma

@23kulpamens: nie sądzisz że dziecku wystarczy do tego brak oznak przygotowania do walki u humanoidów w otoczeniu? Nikt nie spiewa spokojnych piosenek w obliczu zagrożenia. To nie jest coś czego trzeba się uczyć, to są hormony stresu, mózg gadzi - dziecko też to posiada jak nie jest autystyczne
  • Odpowiedz
@programista15cm: mówisz o swoim przypadku, a ja o kilku ludziach z którymi rozmawiałem i ta piosenka budziła w nich lęk. Każdy ma inaczej połączony układ nerwowy i niektórzy nie potrafili odczytać intencji, a skupiali się na treści
  • Odpowiedz