Tzn pomijając pijanego ojca to przecież ta piosenkę się śpiewa z dzieckiem w coraz cichszej tonacji, właśnie jak chcesz z nim gdzieś wejsc i trzeba być cicho
@programista15cm: stąd, być może miałeś to szczęście że Ci wytłumaczyli że nie ma niedźwiedzia, albo mogłeś wystarczająco ufać swoim rodzicom że doszedłeś do wniosku, że niedźwiedzia nie ma
@23kulpamens: do dziś nie ufam rodzicom, z trudem zacząłem ufać komukolwiek po 30lvl i terapiach.
Piosenkę się spiewa np w przedszkolu przed leżakowaniem i wyobraź sobie, ze domyśliłem się co próbuje osiągnąć przedszkolanka, bo od dziecka nie miałem problemu z czytaniem intencji ludzi. Zwłaszcza ze przedszkolanki raczej inteligencja nie grzeszyły i wręcz czułem się bystrzejszy od nich
@23kulpamens: nie sądzisz że dziecku wystarczy do tego brak oznak przygotowania do walki u humanoidów w otoczeniu? Nikt nie spiewa spokojnych piosenek w obliczu zagrożenia. To nie jest coś czego trzeba się uczyć, to są hormony stresu, mózg gadzi - dziecko też to posiada jak nie jest autystyczne
@programista15cm: mówisz o swoim przypadku, a ja o kilku ludziach z którymi rozmawiałem i ta piosenka budziła w nich lęk. Każdy ma inaczej połączony układ nerwowy i niektórzy nie potrafili odczytać intencji, a skupiali się na treści
@23kulpamens: wszystko zależy od kontekstu, mnie większość rzeczy w przedszkolu bawilo, czesto drwilem z przedszkolanek, jak zbierałem odpieprz to czesto parskalem śmiechem XD
źródło: 9f2c16fec9c898c3f6d3f63b88da18c8
Pobierz@R_O_T_T_E_N: @23kulpamens @MG19855
@23kulpamens: nie wiem skąd ten strach wziąłeś, dla mnie to była taka zabawa, przecież wiedziałem ze nie ma nigdzie niedźwiedzia w mieście
@programista15cm: stąd, być może miałeś to szczęście że Ci wytłumaczyli że nie ma niedźwiedzia, albo mogłeś wystarczająco ufać swoim rodzicom że doszedłeś do wniosku, że niedźwiedzia nie ma
Piosenkę się spiewa np w przedszkolu przed leżakowaniem i wyobraź sobie, ze domyśliłem się co próbuje osiągnąć przedszkolanka, bo od dziecka nie miałem problemu z czytaniem intencji ludzi. Zwłaszcza ze przedszkolanki raczej inteligencja nie grzeszyły i wręcz czułem się bystrzejszy od nich
@23kulpamens: nie sądzisz że dziecku wystarczy do tego brak oznak przygotowania do walki u humanoidów w otoczeniu? Nikt nie spiewa spokojnych piosenek w obliczu zagrożenia. To nie jest coś czego trzeba się uczyć, to są hormony stresu, mózg gadzi - dziecko też to posiada jak nie jest autystyczne