Aktywne Wpisy
Rad-X +21
przewaga ryżu nad ziemniakami
- nie trzeba obierać
- jest czyste w przechowywaniu
- nie psuje się
- jak chcesz to może ci nawet maszynka go ugotować kiedy ty zajmujesz się ważnymi sprawami na wykopie.
- Ziemniaki tylko czekają aż je z spuścisz z wzroku aby wykipieć i zarzygać mazią kuchenkę
- nie trzeba obierać
- jest czyste w przechowywaniu
- nie psuje się
- jak chcesz to może ci nawet maszynka go ugotować kiedy ty zajmujesz się ważnymi sprawami na wykopie.
- Ziemniaki tylko czekają aż je z spuścisz z wzroku aby wykipieć i zarzygać mazią kuchenkę
pyszniarz +71
5 lat razem a ryj się dalej cieszy za każdym razem
#motoryzacja
#motoryzacja
#pies #tresura #tresurapsow #pytanie #pytaniedoeksperta
Nie licz, że ktoś da radę dla totalnie nie ogarniętego psa złota radę. ;)
@r__k ale jednak trzeba coś zdziałać by można było wyjść na spacer normalnie, a nie że pies na wszystkich się rzuca...
W skrócie - jak pies np się boi rzeczy i drze ryja ze strachu, to zrobienie posłuszeństwa czy zasłanianie świata smaczkiem nie sprawi, że się przestanie bać. Gdzieś te emocje będą szukały ujścia i np będzie nagle gryźć bez ostrzeżenia (innych/właścicieli), niszczyć w mieszkaniu, sikać po domu albo np zacznie chorować ze względu na przewlekły stres w
Pies musi mieć swoją przestrzeń, gdzie może się wyspać. Spokojne spacery, gdzie może eksplorować środowisko (np. na długiej lince) i aktywności dopasowane do psa (sport, zabawa aportem, szarpakami czy węszenie).
No i regularne badania,
Ogólnie uważam, że bardzo dużo winy mojej kuzynki bo spacery wyglądają tak, że kupa/siku i do domu. Nie wiem jak pies się wcześniej zachowywał, ale w tej chwili to pies skacze do wszystkich ludzi. Ogólnie ma smycz ala flexi i jak nie ma nikogo w pobliżu to puszcza go dalej, ale jak ktoś się zbliża no to przy nodze bo od razu skacze.
Mój
Część osób myli też ekscytację i podgryzanie z agresją.
A jakieś wybiegi dla psów w okolicy? Albo szkółka, gdzie mogłaby pójść z