Aktywne Wpisy
Bocianek2750 +20
Co jest atrakcyjnego w pracy w IT oprócz wypłaty seniora? Aktualnie według mnie nic:
- Brak stabilności
- Jak stracisz pracę, to nowej będziesz szukał bardzo długo
- Ogromna konkurencja
- Wysokie ryzyko automatyzacji
- Brak stabilności
- Jak stracisz pracę, to nowej będziesz szukał bardzo długo
- Ogromna konkurencja
- Wysokie ryzyko automatyzacji
Hej, mam zamiar wybrać się w czerwcu do Gruzji na tydzień ew +kilka dni dłużej. Trochę niezbyt konkretnie, ponieważ nie wiem do końca jak to zaplanować. Póki co plan wygląda następująco: lot z Warszawy do Kutaisi i stamtąd od razu do Mestii. Wstępnie zarezerwowałem tam nocleg na 4dni, gdyż najbardziej mi zależy na tym rejonie. Potem myślałem, żeby pojechać do Tbilisi na 3 dni i zwiedzić miasto oraz okolice. Problem w tym, że z tego co czytam, to podróż z Mestii do Tbilisi to busem od 7 do 9h, co dla mnie jest nie przyjęcia. Jeszcze 10 lat temu jechałem pociągiem w Indiach przez 13h z Abu Road do Mumbaju w wagonie najniższej klasy i to była jakaś tam przygoda, ale obecnie to nie widzę takiej opcji.
Czy jest jakaś inna sensowna opcja dostania się do Tbilisi z Mestii? VanillaSky niestety nie ma takich lotów. Jeśli nie ma innej sensownej opcji, to co byście mogli mi doradzić? Wydłużyć pobyt o jeden dzień w Mestii, a potem powrót do Kutaisi na 2 dni, pozwiedzać i powrót?
#gruzja #podroze
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Ew. wydłuż sobie pobyt w taki sposób, żeby starczyło Ci czasu na Tbilisi.
@kishibashi skracanie pobytu w Mestii nie wchodzi nawet w grę. Po to tam przede wszystkim jadę. Z tym zatrzymaniem się po drodze to dobry pomysł, ale z tego co widzę to nie ma nic ciekawego. Dla samego noclegu nie widzę sensu, aby się zatrzymywać, bo stracę jeszcze więcej czasu na podróż. Wydłużenie pobytu niczego nie zmieni, gdyż zwyczajnie nie chce spędzić min 7h
Co do warunków to w zimie jak tam byłem to i marszrutki miały problem, zgubiliśmy łańcuchy, zrobili łańcuchy z liny, pchali nas, my pchaliśmy innych i takie tam, ale w lecie już jest ok, raczej samolot poleci.
@mirko_anonim: oczywiście że są, tylko nie do Tbilisi a do Natakhtari które jest pod Tbilisi. Poza tym powinni też latać z Mestii do Kutaisi. Widzę nawet bilety na maj na ich stronie, na czerwiec chyba jeszcze nie wrzucili.
Swoją drogą to mogli by trochę popracować nad tą stronką, bo mi czasem zarówno niektóre miejsca docelowe jak i terminy znikają po odświeżeniu strony, a później znów się pojawiają :D
────────────