Wpis z mikrobloga

Witam, przymierzam sie do sprzedazy psvr2 i kupienia oculusa 3, czy to bedzie dobry wybor? nigdy nie mialem nic z mety i nie wiem jak sie za to zabrac, gdyz moj komputer jest sredniej klasy.. czy gry bede musial kupowac ze sklepu czy dzialaja jakies "piraty" na nich?
ktos moze sie wypowiedziec w temacie?

#vr
#oculus
#quest3
#psvr2
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Najlepszy wybor. Nie potrzebujesz komputera, masz gry standalone. Dzialaja piraty. Napisz na prv wyślę Ci reflinka wtedy dostaniemy po 30$ na wykorzystanie w sklepie mety i napisze jak ściągać piraty
  • Odpowiedz
@Qwertyasdf123: mając questa masz dwie opcje:
- granie bezpośrednio na goglach, bez użycia PC
- granie na PCVR i streamowanie gry z PC na gogle

Dla pierwszego sposobu kupujesz gry w sklepie mety (albo piracisz, a jest to bajecznie proste), a dla drugiego sposoby kupujesz gry na PC albo piracisz.

Jak kupisz gogle i użyjesz mojego linka referencyjnego przy rejestracji to obaj dostaniemy po 30$ na zakupy w sklepie Mety
  • Odpowiedz
@Qwertyasdf123: sam tak zrobiłem że sprzedałem psvr2 i kupiłem quest 3. To jest prawdziwe okno do VR.
Quest przebija możliwościami psvr2.
Gry z PC na quest 3 mają o wiele lepszą grafikę od psvr2. Gry na standalone niestety już nie.
Jeśli będziesz chciał grać przez PC to potrzebujesz bardzo dobrego i tym samym drogiego komputera
  • Odpowiedz
@Qwertyasdf123: graficznie na Quest 3 jest gorzej, np. jeśli chodzi o kontrast i czernie, bo czernie w Quest 3 są takie szaro-ciemne a w PSVR2 totalnie ciemnie - jak powinny być. Natomiast jeśli chodzi o ostrość to na Quest 3 łatwiej o lepszą ostrość.
  • Odpowiedz
@mustafas00: @Qwertyasdf123 wiem że stary temat, ale ja zrobiłem właśnie tak, że dokupiłem questa 3 ale żeby grać standalone bo z kompa to do grania to mam steamdecka w docku. I powiem, że tak średnio jest - wyglądają trochę jak z PSVR1. Quest sam w sobie jest super, ale do grania bez kompa mając PSVR2 już bym się drugi raz nie pchał jednak. Ale nie żałuję, fajna zabawka.
  • Odpowiedz