Wpis z mikrobloga

Nowe zasady w MLS (translator z twittera)... fajnie jakby w Eklapie i ogólnie w całej piłce też to wprowadzili. Koniec tego siadania dupskiem na murawie non stop.

Leczenie poza boiskiem: Jeżeli zawodnik odniesie kontuzję i potrzebuje pomocy medycznej dłużej niż 15 sekund, musi opuścić boisko w celu obowiązkowej dwuminutowej oceny. Zapewnia to właściwą ocenę stanu zdrowia i zmniejsza ryzyko zbyt wczesnego powrotu zawodników. Widziałem, jak w zeszłym sezonie wdrażał jego zasady w MLS NP – gracze cholernie szybko podnoszą się, wiedząc, że ich drużyna może zostać ukarana.

Szybsze zmiany: zmiany będą dokonywane w określonym czasie! Zawodnicy opuszczający boisko będą mieli 10 sekund na zejście. Jeżeli potrwają dłużej, przychodzący zmiennik będzie musiał poczekać pełną minutę przed wejściem na mecz. Kara ta wymusza szybsze przejścia i zniechęca drużyny do stosowania zmian w celu spowolnienia gry.

Przejrzyste komunikaty VAR: Czerpiąc przykład z NFL, sędziowie będą wykorzystywać komunikaty na stadionie, aby wyjaśniać decyzje sędziego asystenta wideo (VAR). Poprawia to przejrzystość i pozwala fanom zrozumieć uzasadnienie kluczowych wezwań.

#mecz #ekstraklasa
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ImienioslawNazwiskowski: Oglądałem zeszłoroczny finał NFL i te komunikaty to fajna rzecz, komentatorzy często nie ogarniają sygnalizacji sędziego a kamera lubi wędrować cholera wie gdzie, a tutaj kamera na sędziego i gościu wyjaśnia co i jak.

Brakuje mi tylko czerwa albo czasowego wykluczenia tych dzbanów grających na czas. Pogoń mi obrzydziła pucharowe mecze, nawet Włosi mnie tak nie denerwowali.
  • Odpowiedz