Aktywne Wpisy
upodlator +39
KingaM +19
Zasnęłam bez leków trzeci dzień z rzędu, wystarczyło wszytsko mieć w dupie... Teraz przynajmniej mam 100% pewność że moja bezsenność jest na tle emocjonalnym i wychodzi w prostej linii z niepotrzebnego przejmowania się. I tylko myślę sobie iść do doktora czy nie i po prostu mieć #!$%@??A może to właśnie jest moja lekcja życia? Może zamiast walczyć z każdą myślą, powinnam nauczyć się sztuki odpuszczania? (Kiedyś miałam bekę jak poszłam na warsztaty
Mam taką rozkimine czy bardziej ekonomiczne jest ustawić wodę użytkową na bardzo wysoką temperaturę i na mieszaczu w kranie uzyskać odpowiednią temperaturę wody przez co użyje mniej wody z wymiennika i piec będzie się rządzie załączał /w teorii/, czy raczej ustawić odpowiednią wodę już na piecu przez co piec będzie utrzymywał niższą temperaturę w wymienniku ? Co wychodzi lepiej ?
@Smarek37: to nie jest poniżej sterylności pojemnika?
1. Zależy od źródła ciepła
2. Izolacja bojlera przepuszcza więcej ciepła gdy temperatura jest wyższa.
Jeśli jakiś cudem przy 59 stopniach starczy wody dls rodziny to czemu nie , może okresowo się da mniej
@Djelon @Smarek37 @darek-jg
(Z pracą potrzebna na obróbkę, logistykę i sezonowanie 4gr)
@darek-jg: ale raczej już wszystkie piece mają zaszyty program legionella i same cyklicznie "wypalają" bakterię
u mnie raz w tygodniu podgrzewa do 65*C na jakies 2-3h
@ProgramistaNaBudowie: błędne myślenie, gdyby przepływ wody zabezpieczał przed rozwojem bakterii w instalacji to miejskie sieci nie dezynfekowałyby swoich instalacji. W przypadku domów wręcz zalecane