Wpis z mikrobloga

@nieyakov: Jak zawsze kisnę bekę z pretensji o "przywłaszczenia kulturowe", to nazywanie wszystkiego, co się da ukraińskim, nie brzmi dobrze. Mamy w Polsce co najmniej 2 mln Ukraińców, oni są w stanie sami promować swoją kulturę i na niej zarabiać. Nie potrzeba im na siłę "pomagać".
  • Odpowiedz
@nieyakov:
Niewiele xd, jest duża szansa, że jest to danie polskie. Zresztą na Slasku i tak mówimy na to rolada xD

Zrazy – potrawa z kawałków mięsa lub mięsa mielonego, podsmażanego i duszonego z dodatkiem warzyw i przypraw. Tradycyjne danie kuchni staropolskiej, zwłaszcza szlacheckiej i myśliwskiej, obecne w kuchniach narodów dawnej Rzeczypospolitej szlacheckiej: polskiej, litewskiej, białoruskiej i ukraińskiej.
  • Odpowiedz
Na fejsie siedzą takie przyglupy że szkoda sobie głowę zawracać. Patusy teraz uważają się za wielkie paniska bo są u siebie. #!$%@? robactwo.


@straszny_cham: Straszny cham z ciebie.


A z wydzwiękiem twojego wpisu się nie zgadzam. W końcu uczymy się czegoś od Anglosasów, Holendrów czy Norwegów. A gdyby ludzie mieli pojęcie kto rządzi w takiej Norwegii i jakie poglądy ma statystyczny obywatel to pewnie by pisali, że w Europie odradza się
  • Odpowiedz
  • 0
@Felixu_enjoyer tak, ukraiński to odmiana nieodsączona, u mnie z grzybami, fasolą i kawałkami buraków. Moja dziewczyna np nie lubi ukraińskiego, więc powinienem teraz wyzywać ją od ruskich onuc według wykopków xddd
  • Odpowiedz