Montował ktoś nawiewniki na okna? Dlaczego założyliście lub zrezygnowaliście? Macie klimatyzację? Będę wymieniał okna w mieszkaniu z wentylacją grawitacyjna i się zastanawiam czy warto. Teoretycznie potrzebuje 5-6 szt. Regulowane byłyby ciśnieniowo. Okna mają trzecią uszczelkę, którą należy wyciąć w miejscu nawiewnika. Oczywiście spowoduje to zwiększenie utraty ciepła. #remontujzwykopem #remont #mieszkanie #budujzwykopem
@kubapolice wiem waśnie. Przyszedł facet na pomiar i mi odradzał, zasiał wątpliwość kiedy wcześniej jej nie miałem. Dlatego pytam jak to u innych wyglada
@walczezlenistwem to jest kretynem. Nawiewniki są potrzebne, bo jak inaczej miałoby do twojego mieszkania napływać powietrze wywiewane przez komin? Musisz mieć „źródło” świeżego powietrza.
Będę wymieniał okna w mieszkaniu z wentylacją grawitacyjna i się zastanawiam czy warto. Teoretycznie potrzebuje 5-6 szt. Regulowane byłyby ciśnieniowo. Okna mają trzecią uszczelkę, którą należy wyciąć w miejscu nawiewnika. Oczywiście spowoduje to zwiększenie utraty ciepła.
#remontujzwykopem #remont #mieszkanie #budujzwykopem