Wpis z mikrobloga

@Paprycek: robie średnio raz w tygodniu ale jestem strasznie niekonsekwentny i zawsze wrzucam inne rzeczy :D podstawa stała mąka, płatki owsiane, jajka. Często dodaję jogurt, twaróg i blenduję
suchość rekompensuję 'dipem' na bazie jogurtu + dżem/odżywka/sos czeko 0kcal
  • Odpowiedz
  • 0
@razornfs: Okej, tak myślałem, że to przez białko. Zrobie normalne placuszki i oddzielnie polewe z białka, kiedyś zrobiłem zajebistą polewe z WPC 80 jogurtowo jagodowego + kozie mleko
  • Odpowiedz
  • 0
@Paprycek
Mam.
5g oliwy, 30g białka, 30g mąki, 125g twarogu, 2 jajka, 5g proszku do pieczenia. Wszystko mieszamy i na patelnię.
Smarujemy dżemem albo masłem orzechowym.
  • Odpowiedz
@Paprycek: zwykły przepis na naleśniki... Z głowy: 1szklanka mąki i mleka + jajo + łyżka oleju + pół szklanki(może więcej zależy od grubości naleśnika jaki chcesz zrobic) wody gazowanej. Odejmij parę łyżek mąki i zastąp odżywką. Wyjdą zwykle cienkie(przeźroczyste tak lubię) naleśniki w które możesz zawinąć twaróg wymieszany z dżemem.

Ogólnie wszelkie placuszki bierzesz zwykły przepis i dodajesz tyle białka ile odejmujesz mąki. Gotowe
  • Odpowiedz
@Paprycek: smacznego, mąke możesz zmienić, tam jest typ 2000 ale ja używam jak popadnie. Poza tym myślę że ogólnie banan może zniwelować tą suchość o której mówisz. Kombinuj.
  • Odpowiedz