Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Nusantara:

3 prawa jazdy na 3 kontynentach zdawane w 3 językach ( ͡º ͜ʖ͡º)

I ciągle jeździć nie potrafisz ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Gratki!!! :))
  • Odpowiedz
  • 13
3 prawa jazdy na 3 kontynentach zdawane w 3 językach ( ͡º ͜ʖ͡º)

@robertx: Dokładnie. Ja zdaje prawa jazdy dla zabawy, a nie żeby się nauczyć jeździć ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 2
co xd a to nie jest tak, że prawo zakazuje zatrzymania dokumentu który wydał inny kraj?

@g455: No chyba nie. Moja córka urodziła się w innym kraju i w polskiej ambasadzie zatrzymali oryginalny akt urodzenia ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@g455: W Polsce. "Zatrzymują" wpisem do CEPIKu.* W Belgii przy wymianie składasz w urzędzie stare prawko (i parę innych dokumentów, w tym opłatę) i dostajesz nowe - ale możesz jeździć na polskim (czy jakimkolwiek innym z UE), jeśli jest ważne.

* O, już nie. Krajowe leci do bazy, zagraniczne fizycznie zatrzymują. Do poczytania w 135a i 135b PORD ;)
  • Odpowiedz
Czy cofając samochodem należy patrzeć w lusterka bez odwracania głowy czy odwrócić głowę bez patrzenia w lusterka? O ile procent spada czas reakcji kierowcy po spożyciu 3 kieliszków wina? Ile inczy między kołem a krawężnikiem należy zostawić przy parkowaniu równoległym? Ile punktów karnych grozi za zastawienie hydrantu?

@Nusantara: ale jakie są odp na te pytania? xD
  • Odpowiedz
  • 14
@Exil12: Patrzeć w lusterka bez odwracania głowy, zostawić 6 inczy odstępu od krawężnika, a reszty nie pamiętam, wykułem to na pamięć żeby tylko zdać
  • Odpowiedz
  • 7
na cholere ci prawko w indonezji ? tam sie daje policjantowi napiwek i jedziesz dalej

@KrowkaAtomowka: No chyba że spowodujesz wypadek jadąc bez prawa jazdy, wtedy grozi do 10 lat więzienia. I bez prawa jazdy nie mógłbym ubezpieczyć samochodu. A że planuję zostać tu dłużej, a kurs prawa jazdy oraz wszystkie papiery kosztowały niecałe 300 złotych, to mała cena za święty spokój.
  • Odpowiedz