Aktywne Wpisy
giga_jablecznik +130
#facebookcontent #heheszki
Dołączyłem do grupy Zielarki, Szeptuchy, Wiedźmy, Wiedźmini na fb i świetnie się bawię
Dołączyłem do grupy Zielarki, Szeptuchy, Wiedźmy, Wiedźmini na fb i świetnie się bawię
taginaczarno2 +607
#sejm Radek to jest zupełnie inny poziom jak chodzi o jakość w polityce, coś do czego pisowcy nawet nie mają podjazdu. Tutaj sam poziom wypowiedzi pokazuje ile prawdziwe wykształcenie naprawdę daje człowiekowi, a nie jakieś kupione dyplomy z wiadomej uczelni ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Blok z lat 80-tych, mieszkanie 72m^2, gmina 20k mieszkańców. Wiem, że sky is the limit, ale tak na luźno chciałbym mniej więcej dowiedzieć się ile trzeba szykować żeby ogarnąć to w standardzie Ikea, żadnych kuchni/szaf na wymiar. Załóżmy, że wszystko będzie zlecone.
#nieruchomosci #remontujzwykopem #mieszkanie
kuchnia z ikei często jest droższa niż na wymiar więc sugeruję sobie sobie porównać.
za 63m 3 lata temu wyszło mi trochę ponad 100k ale sporo sam zrobiłem, w tym nowe łazienki, wszystko w karton gips, sufity podwieszane, nowe podłogi, wszystkie nowe instalacje, AGD do kuchni, meble na 3 pokoje i kuchnia na wymiar
idzie też czasem sporo zaoszczędzić na towarze, przykładowo płytki w sklepie na łazienki i podłogi kuchnia
W standardzie normalnym raczej w 150k się zmieścisz
@Zulf
Samemu może tak, ale jak wszystko zleci to teraz dają chore wyceny na wszystko.
Zgadzam się idzie to zrobić w koszcie 2k zł za m2, ale jeżeli to stare mieszkanie to może wyjść dużo innych rzeczy.
Tylko jeśli chcesz wszystko zlecać, to na pewno sporo kasy pójdzie na "pierdoły", które można normalnie zrobić samemu, demolka, wyniesienie gruzu, wniesienie materiałów i mebli itd.