Aktywne Wpisy
b_oski +40
mirko_anonim +45
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mediana wynagrodzeń w Polsce w marcu wyniosła 6549,22 zł brutto. Na umowie o pracę daje to 4794 zł netto. Średnia to 8604,72 zł brutto, czyli niecałe 6200 „na rękę”. oraz Jeśli chłop nie ma dziewczyny lekarki (albo sam nie jest lekarzem) to it's over.
Mam wspaniała partnerkę która jest lekarzem anestezjologiem w prywatnej klinice estetyczno-plastycznej plus dorabia sobie w przychodni. Jej rodzice to lekarze juz po 70 z Warszawy. Jesteśmy ze soba od paru lat i znam juz dobrze i jej znajomych i znajomych rodziny.
Im bardziej patrze na ten ich świat dworków, mieszkań, tym bardziej potwierdza to moje przekonanie ze pociąg juz odjechał. Jak ktoś sie nie wstrzelił z 10-20 lat temu, nie zainwestował dobrze pieniędzy i nie kupił mieszkania to teraz sa tylko 3 normalne ścieżki ktore umozliwiaja miec przyjemne życie.
Mediana wynagrodzeń w Polsce w marcu wyniosła 6549,22 zł brutto. Na umowie o pracę daje to 4794 zł netto. Średnia to 8604,72 zł brutto, czyli niecałe 6200 „na rękę”. oraz Jeśli chłop nie ma dziewczyny lekarki (albo sam nie jest lekarzem) to it's over.
Mam wspaniała partnerkę która jest lekarzem anestezjologiem w prywatnej klinice estetyczno-plastycznej plus dorabia sobie w przychodni. Jej rodzice to lekarze juz po 70 z Warszawy. Jesteśmy ze soba od paru lat i znam juz dobrze i jej znajomych i znajomych rodziny.
Im bardziej patrze na ten ich świat dworków, mieszkań, tym bardziej potwierdza to moje przekonanie ze pociąg juz odjechał. Jak ktoś sie nie wstrzelił z 10-20 lat temu, nie zainwestował dobrze pieniędzy i nie kupił mieszkania to teraz sa tylko 3 normalne ścieżki ktore umozliwiaja miec przyjemne życie.
Korba Trek-Diamant Wheel Top DCRX1 Double Crankset wymienić na FC-MT210-2 46/30 ale widzę, że jest ciężko do kupienia.
Widelec SR Suntour NEX, sprężyna, regulacja wstępnego naprężenia, blokada hydrauliczna, 100 x 5 mm QR, 63 mm skoku. Przeglądałem i nie orientuję do końca który widelec najlepiej kupić.
Co byście proponowali?
P.S jeżdżę 90% na asfalcie
#rower #trek #cross
Najtaniej jest dać lżejsze opony, da się nawet kilogram zyskać dajac lekkie slicki.
Widły wymień na Manitou Markhor albo sztywny Alu.
Korbę możesz dać 1rz 36t lub 38t i od razu wywali się przerzutkę przednia, linkę i manetkę.
Widły Manitou Markhor widzę że nie są lekkie minimum 1,5 kg, dokładnie jaki nr modelu masz na myśli?
Urban contact 40mm lub 47mm, Marathon Racer 40mm.
Model wybierasz pod oś swojego koła i łożyska rury sterowej. Markhor i tak jest dużo lżejszy od suntura.
Jeszcze RS Paragon Gold jest dosyć lekki.
Ale żaden nie będzie lekki jak sztywne widły.
Popieram @guru8 Po opisie planowanych zmian myślałem że to jakaś 20 kilowa krowa, a to przecież lekki rower ważący 13 kilo (ʘ‿ʘ)
Zmień opony na zwijane (semi-)slicki i wpadnij na siłownię raz w miesiącu.
Cokolwiek więcej jest umiarkowanie rozsądne o ile nie masz innych powodów.
Wymiany zębatek nie odczujesz zupelnie, a widelec to droga zabawa (carbon) lub rozwalanie sobie nadgarstków (alu), choć rzeczywiście odejmie