Mirki, planuje remont salonu, chce właśnie puścić różne kabelki w różnych miejscach i mam pewną fantazję, którą chce zrealizować a nie mam kogo o to zapytać a jednak na #elektroda nie mam odwagi zajrzeć. Chce zrobić sobie w salonie mini klub, to znaczy że zależy mi na oświetleniu, które będzie dawało efekt bycia w klubie. Chciałbym dać mnie więcej w 2/3 długości sufitu reflektory które będą świeciły na ścianę jak w tej aukcji : https://share.temu.com/CJ4Ft8oYlzA Chce również dać podświetlenie tuż przed ścianą w formie listwy led cob oraz dwa stroboskopy i 3 reflektory RGB oraz projektor. Jak połączyć to w jeden moduł aby reagowało na światła, podobnie jak takie teledyski w winampie, w które mogłem wpatrywać się godzinami jako dziecko? #elektronika #diy #remontujzwykopem #led #oswietlenie
@Psychololek: Jeśli chcesz mieć coś takiego zrobione w taki sposób, jak naprawdę robi się to w klubach i przy oświetleniu scenicznym, to zainteresuj się sterownikami DMX - to cyfrowy protokół komunikacji pomiędzy różnymi elementami oświetlenia. Czyli okablowanie to zasilanie + magistrala danych. Przynajmniej to był standard jakieś naście lat temu, kiedy tym się interesowałem. :) Popytaj też pod tagiem #dj. Chociaż patrząc na to co podlinkowałeś, to
@selenita66: zgaduje, że sterownik DMX to coś co obsługuje się analogowo - muszę poświęcać temu uwagę, a zależy mi aby efekty świetne dostosowywały się - nie w jakiś mega profesjonalny sposób- do grającej muzyki, @JestemKaspi @jmuhha Te rozwiązanie totalnie przekracza mój budżet
Chyba to jest to czego szukałem, dwie lampki projektorowe podepnę pod jedno wejście, dwie lampki ledowe pod drugi moduł, stroboskopy dwa pod trzeci moduł i ledy w listwie pod czwarty, zepnę wszystko w kupę i powinno działać
@Psychololek co takiego. Ale uważaj też zeby nie przesadzić ze światłami. Zbyt duza ilosc kolorowego swiatla moze mocno rozjasnic cale pomieszczenie. Zorientuj się też w źródłach światła, którymi sterujesz aplikacją. Są to różnego rodzaju żarówki ledowe i lampki, ktore po wkreceniu do zwyklych opraw mogą swiecic swiatlem bialym cieplym lub zimnym oraz kazdym innym kolorem - sterujesz telefonem. Możesz zamienić zwykle zarowki w swoim domu na takie właśnie, pogrupować je w
Chce zrobić sobie w salonie mini klub, to znaczy że zależy mi na oświetleniu, które będzie dawało efekt bycia w klubie.
Chciałbym dać mnie więcej w 2/3 długości sufitu reflektory które będą świeciły na ścianę jak w tej aukcji : https://share.temu.com/CJ4Ft8oYlzA
Chce również dać podświetlenie tuż przed ścianą w formie listwy led cob oraz dwa stroboskopy i 3 reflektory RGB oraz projektor.
Jak połączyć to w jeden moduł aby reagowało na światła, podobnie jak takie teledyski w winampie, w które mogłem wpatrywać się godzinami jako dziecko?
#elektronika #diy #remontujzwykopem #led #oswietlenie
kabli sie naprujesz, a potem albo:
-cos skopiesz czego nie chciales skopac,
-cos sie popsuje i ptoem nie dokupisz i kabel bedzie dyndał,
-bezprzewodowe tez daja rade
@JestemKaspi @jmuhha Te rozwiązanie totalnie przekracza mój budżet
Chyba to jest to czego szukałem, dwie lampki projektorowe podepnę pod jedno wejście, dwie lampki ledowe pod drugi moduł, stroboskopy dwa pod trzeci moduł i ledy w listwie pod czwarty, zepnę wszystko w kupę i powinno działać
Zorientuj się też w źródłach światła, którymi sterujesz aplikacją. Są to różnego rodzaju żarówki ledowe i lampki, ktore po wkreceniu do zwyklych opraw mogą swiecic swiatlem bialym cieplym lub zimnym oraz kazdym innym kolorem - sterujesz telefonem. Możesz zamienić zwykle zarowki w swoim domu na takie właśnie, pogrupować je w