Aktywne Wpisy

Jak często ktoś was próbuję okraść lub pobić?
Bo przez 3 lata mieszkania w centrum Katowic, to miałem już 3 groźby pobicia od ćpunów, 2 groźby pobicia od nie ćpunów, 1 raz chcieli mnie okraść i raz jakiś gościu minął mnie o 20 cm na pasach na zakręcie (jechał z 60/70 przy limicie do 30) - poszedłem z tym na policję, a oni do mnie: nic się nie stało, to szkoda zachodu.
Bo przez 3 lata mieszkania w centrum Katowic, to miałem już 3 groźby pobicia od ćpunów, 2 groźby pobicia od nie ćpunów, 1 raz chcieli mnie okraść i raz jakiś gościu minął mnie o 20 cm na pasach na zakręcie (jechał z 60/70 przy limicie do 30) - poszedłem z tym na policję, a oni do mnie: nic się nie stało, to szkoda zachodu.

piecipoltysiaca +19
‼️ Błagam Was, ratujcie mnie – jestem na dnie! ‼️
Cześć,
Nie wiem, czy ktoś to przeczyta, ale piszę to, bo nie mam już nic do stracenia. Jestem na skraju załamania. Mam 10 lat doświadczenia jako Senior Java Developer, znam Spring, Hibernate, React, Kubernetes. A mimo to… nikt nawet nie raczy odpowiedzieć na moje zgłoszenia.
Po tym jak na urodziny synka dostałem wypowiedzenie, przez 8 miesięcy wysłałem tysiące CV, aplikowałem do każdej firmy, jaką znalazłem,
Cześć,
Nie wiem, czy ktoś to przeczyta, ale piszę to, bo nie mam już nic do stracenia. Jestem na skraju załamania. Mam 10 lat doświadczenia jako Senior Java Developer, znam Spring, Hibernate, React, Kubernetes. A mimo to… nikt nawet nie raczy odpowiedzieć na moje zgłoszenia.
Po tym jak na urodziny synka dostałem wypowiedzenie, przez 8 miesięcy wysłałem tysiące CV, aplikowałem do każdej firmy, jaką znalazłem,
źródło: Senior_java_developer
Pobierz

W czerwcu kupiłem segment 100m2 na obrzeżach Krakowa za 800k. Rezerwacja na chwilę przed bk2 więc przed najgorszymi wzrostami. No ale aż takich się nie spodziewałem. Parę dni temu przypadkowo trafiłem na otodom na segment obok mojego za - uwaga - 1350k xD Identyczny metraż, rozkład. Co prawda częściowo wykończone ale dość biednie - oceniam wkład na 150k. Nadal to daje wzrost ceny stanu deweloperskiego o 400k tj. o 50 proc. w niecały rok.
#krakow #nieruchomosci
@Misza128: A jak sąsiad wystawi za 2350k to uznasz, że już masz 200% wzrostu, czy jeszcze nie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nikt tego nie kupuje w takich cenach. Sprzedawały się klitki pod bekę. powodzenia dla sąsiada ze sprzedażą.
@acpiorundc: Widać rekę flippera. Włozyłpewnie ze 120 k w remont a cene podniósł o 800 k xD
A gdzie są granice? Nie ma, bo każdy chce zarobić ile się da. Taka już natura człowieka.
Koło nas buduje dwóch małych deweloperów. Bardzo podobne domki robią, taki sam metraż i wielkosc dzialek tylko trochę inny układ. Jeden sprzedaje za 800k i domy mu schodzą jak bułeczki. Drugi od 2 lat nie może sprzedać bo sobie wymyślił cenę 1000k i pewnie jeszcze podniesie zaraz. I ten drugi ledwo wiarze koniec
@acpiorundc: Tak pierdolą Ci co sobie tylko przeglądają oferty a nie próbują kupić.
To zadzwoń teraz do właściciela, umów się na oglądanie i zapytaj ile opuści. Się zdziwisz jak dostaniesz rabat max 10k. A
@enten: no jak w centrum są tańsze i lepsze.
@acpiorundc: tak Ci się tylko wydaje
BTW, nie twierdzę, że na rynku nie ma odklejonych ofert bo są.
Po prostu wykopkom się wydaje, że każda wysoka cena to jest cena odklejona i nikt tego nie kupi po cenie ofertowej.
Dopiero zderzenie z rzeczywistością i realne zainteresowanie się negocjacjami weryfikuje te przekonania i okazuje się, że cena transakcyjna zazwyczaj równa się cenie ofertowej
@enten: to masz do wyboru mieszkanie średnie 20 letnie za 1,440k 60m2 lub 2 km dalej segment za 1,6 200m2? Co lepsze? Gdzie obydwa mieszkania/segmenty są 20 letnie
@acpiorundc: Ale z czym mi Ty tu wyskakujesz? Wybrałeś sobie jakieś dwa mieszkanka i na tej podstawie mówisz, że ceny ofertowe nie są cenami rzeczywistymi.
Po pierwsze 2km w mieście to już sporo, w korkach w szczycie może to być nawet + pół
@enten: ja nie mam zamiaru kupować tego czegoś, tylko mówię, że ofertowe != transakcyjne.