Aktywne Wpisy

Tarciuch +53
Słuchajcie, czy ja zwariowałem, czy ktoś mnie śledzi i robi się już przerażająco?
Od kilku tygodni dzieją się wokół mnie dziwne rzeczy, które zaczynają mnie naprawdę niepokoić. Zaczęło się niewinnie, ale stopniowo staje się to coraz bardziej surrealistyczne.
Pierwsza sytuacja: wracam do samochodu zaparkowanego pod siłownią i widzę na brudnej masce… narysowaną owieczkę. Myślałem, że to jakiś dzieciak albo przypadek, zapomniałbym o tym, gdyby nie kolejna rzecz.
Na
Od kilku tygodni dzieją się wokół mnie dziwne rzeczy, które zaczynają mnie naprawdę niepokoić. Zaczęło się niewinnie, ale stopniowo staje się to coraz bardziej surrealistyczne.
Pierwsza sytuacja: wracam do samochodu zaparkowanego pod siłownią i widzę na brudnej masce… narysowaną owieczkę. Myślałem, że to jakiś dzieciak albo przypadek, zapomniałbym o tym, gdyby nie kolejna rzecz.
Na

Koyana +504
Maciej Rybus został zostawiony przez ruską żonę, w momencie, gdy zaczął grać amatorsko i przestał zarabiać grube pieniądze. Warto dodać, że na początku znajomości, ona w ogóle nie zwracała na niego uwagi. Zaczęła dopiero, gdy dowiedziała się, że był bogatym piłkarzem. Maciej zostawił dla niej narzeczoną, a potem nie opuścił Rosji, w momencie, gdy wybuchła wojna, przez co spadła na niego krytyka ze strony kibiców. Tymczasem wystarczyło, że przestał dobrze zarabiać, żeby
źródło: 1000025759
Pobierz

Jak w tym kraju ma byc normlanie?
Co trzeba miec w glowie, zeby liczyc na to ze jakikolwiek pomysl gospodarczy lewicy ma sens?
Pozostal tylko smiech przez łzy.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz@Deska_o0: i wszystkie populistyczne tak jak te konfederacji.
@assninja: Człowieku odwołujesz się do początku XX wieku. PIP powołał Piłsudski, sądy pracy są spuścizną po okupantach na terenach zajmowanych przez Austrię i Niemcy. Sanepid to nie wiem ale pewnie też grubymi nićmi szyte.
Czy ty zdajesz sobie sprawę, że lewicę z tamtych lat dzisiaj określiłbyś skrajną prawicą?
@Sabarolus: no to akurat chyba najgorszy pomysł bo już raz lewicowe razemki zaprezentowały swój kalkulator z którego wynikało że zarabiając niewiele ponad średnią byłeś bogaczem którego trzeba rozkułaczyć xD
PIT powinien być niski i liniowy, to kapitał powinien być wyżej opodatkowany. Nikt kto jest bogaty nie rozlicza się na skali xD
@Zulf: to i tak lepiej niż prawactwo, którego pomysły nawet na tym etapie są do d--y albo wcale ich nie ma
GŁOSOWAĆ NA COŚ INNEGO NIŻ JA PRZECIEŻ TYLKO MOJE POGLĄDY SĄ SŁUSZNE
@fraciu: Problem w tym, ze program Lewicy to nie program a lista życzeń.
Lewica twierdzi, ze da sie zjesc ciastko i miec ciastko. A jak wiadomo, tak sie nie da.
Tez chcialbym, zebysmy wszyscy zarabiali wiecej, byli traktowani równo, pracowali mało, placili nizsze rachunki, produkowali mniej smieci i przy okajzi mieli wyzszy
@fraciu: Nie rozumiesz. Jest roznica miedzy przyczyna i skutkiem. Program Lewicy to lista "skutków".
Dowolny ZUS to przyczyna która przyniesie "jakies" skutki. Nie oceniam w tym momencie jakie i czy to dobry pomysl czy zly. W ogole nie chce wchodzic w takie
Komentarz usunięty przez autora
Każdy zasługuje na normalny urlop, ubezpieczenie zdrowotne i bezpieczeństwo. Zlikwidujemy patologie rynku pracy, jakimi są umowy śmieciowe i wymuszone samozatrudnienie. Zagwarantujemy pełnię praw pracowniczych osobom pracującym na rzecz platform cyfrowych. Zakażemy darmowych staży i wprowadzimy minimalną stawkę godzinową dla stażystów. Obejmiemy przepisami o minimalnym wynagrodzeniu za pracę także umowy o pomocy przy zbiorach.
Przeciw dyskryminacji płacowej i przemocy w pracy.
Wzorem Islandii zapewnimy równe płace za tę samą pracę
jak ktoś ruszył dupę poza powiat i popracował trochę w życiu, docenia socjaldemokratyczne rozwiązania ze skandynawii, niemiec, francji, szwajcarii, singapuru, austrii etc itd
@fraciu Zdanie po zdaniu mozemy leciec:
"Zlikwidujemy patologie rynku pracy, jakimi są umowy śmieciowe i wymuszone samozatrudnienie." - jak chcesz zlikwidować "wymuszone samozatrudnienie"? Nie da sie tego zrobic. Chyba ze masz na mysli likwidacje wymuszonego samozatrudnienia poprzez likwidacje samozatrudnienia
@djtartini1: Jedną z wielu konwencji tak właściwie, tylko na tym portaliku użytkownicy piali jakby to była prezentacja CAŁEGO programu i się to zapisało w świadomości innych wykopków, nieinteresujących się programem Lewicy. Konwencji tematycznych było sporo i wystarczy na yt sprawdzić chociażby.