Aktywne Wpisy
czerwonykomuch +963
Wygląda na to, że „Mieszkanie na Start” aka Kredyt 0% jednak wejdzie, choć nikt tego programu nie chce, nie potrzebuje, a skutki jego wprowadzenia są doskonale znane.
Nie ma pieniędzy m.in. na:
- elektrownię atomową (na którą pieniądze się znajdują w państwach o gospodarce wielkości jednego polskiego województwa)
- kwotę wolną 60 tys.
- podniesienie 2 progu podatkowego (tak, aby PIT 41% (podatek + składka) płacili ludzie o rzeczywiście wysokich zarobkach, a
Nie ma pieniędzy m.in. na:
- elektrownię atomową (na którą pieniądze się znajdują w państwach o gospodarce wielkości jednego polskiego województwa)
- kwotę wolną 60 tys.
- podniesienie 2 progu podatkowego (tak, aby PIT 41% (podatek + składka) płacili ludzie o rzeczywiście wysokich zarobkach, a

SmugglerFan +10
Ehh, chłop myślał, że może coś z tego będzie, bo po godzinie w kawiarni już pytała czy może przejdziemy się jeszcze gdzieś na winko, pytała o moje FB, pytała o której kończę pracę żeby wyjść gdzieś w tym tygodniu. Myślałem, że mnie polubiła. Lol, beka, iksde.
No i znowu powrót do piekła tinderowego, umówiłem właśnie kolejną randkę. Minie z kilka miesięcy zanim poznam dziewczynę, która będzie mi się tak bardzo podobać jak
No i znowu powrót do piekła tinderowego, umówiłem właśnie kolejną randkę. Minie z kilka miesięcy zanim poznam dziewczynę, która będzie mi się tak bardzo podobać jak
źródło: Screenshot 2024-04-08 155458
Pobierz![Kiedy lepsze przegrywa z tańszym. O zapomnianej technice efektów w kinie [ENG]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/989a331bdb7fca330f3fa1d39a042fafeaf56bf400a97daf12586139ea025553,q70.jpg)

Jak w tym kraju ma byc normlanie?
Co trzeba miec w glowie, zeby liczyc na to ze jakikolwiek pomysl gospodarczy lewicy ma sens?
Pozostal tylko smiech przez łzy.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzO jak sobie chłop ładnie zmyśla, coby na jego wyszło. Oraj konkretami, nie urojeniami.
https://www.rp.pl/polityka/art9055911-zandberg-chcemy-wyzszych-podatkow-dla-zarabiajacych-wiecej
60% dochodowego to jest totalna apokalipsa gospodarcza i tylko ekstremalny kretyn moglby wyglosic taki debilizm, z czego chyba jeszcze wiekszy kretyn musi stwierdzic ze to dobry pomysl XDDDDDDD
@Wink: Tylko, że sama Lewica najbardziej promowała tą jedną- to był główny punkt kampanii, oprócz ogólnej przed wyborami. Rozumiem, że były inne projekty ustaw, ale akcenty położyli tak, a nie inaczej. Nie tylko na wykopie. W dodatku przekaz był niespójny, bo
-czemu zamordyzm jeśli na pracowniku jest wymuszane samozatrudnie? On nie chce ale jest do tego zmuszony.
-przciwko dyskryminacji itp. chodzby przez to że pip zaczął by wreszcie działać jak ma, mało to historia na samym wypoku.
-dac pip większe uprawnienia, jasne że to dobre i państwo już teraz ingeruje w prywatne biznesu, co w tym
@fraciu: Nie. Po prostu tlumacze Ci ze tego sie nie da zrobic. Lewica uwaza, ze jest w stanie wpłynac na relacje miedzyludzkie, a nie jest.
Np.
Jak Lewica chce rozpoznac czy jest zmuszany czy nie? Nie da sie.
To jest troche jak z praca 8h dziennie. Oficjalnie
@Zulf: inteligencie ale nawet nie zrozumiałeś co ci ludzie ze screena napisali. Nie głosują na lewicę bo ich popierają tylko uważają, że zdrowe dla demokracji będzie również obecność niewielkiej ale skrajności z lewej strony.
Według ciebie państwo nie powinno ingerować na jakich warunkach i ile ma pracować pracownik? XD
Pip nie działa.
@fraciu: Moze tu jest pies pogrzebany, bo dla mnie praca to zdecydowanie relacje miedzyludzkie.
Panstwo i tak nie ingeruje. Ta ingernecja jest tylko na papierze. Uwazam, ze ta ingerencja działa tylko dla pracowników najniszego szczebla, czyli wlasnie robotników. A poza tym to nie działa nigdzie na swiecie, bo wlasnie relacje
APOKALIPSA GOSPODARCZA xd
Ok oski
@fraciu: same here, no cap
Zamiast importować na siłę problemy które u nas zwyczajnie nie występują, powinni na poważnie zabrać się za kwestie bardziej przyziemne jak chociażby dostępność mieszkań