Sporo pracowałem nad vege ramenem, ale jestem bardzo zadowolony z efektów. Od lutego siedzę w Japonii, gdzie kończę pisać ksiażkę o ramenie - tu koncept wegańskiego czy wegetariańskiego ramenu jest nowy i miejsc, gdzie można zjeść taki ramen prawie nie ma, ale od jakiegoś czasu szczególnie w Tokio ich nieco przybywa.
@yannikto: akurat robiłem w domu przed wyjazdem jeszcze, jest w przepisie filmie o tym aby olać lotos najlepiej bo bez niego też będzie git a u nas trudny do dostania bardzo i drogi na tyle, że nie warto :D
@Socah: Dzięki i pozdrawiam również! Mialem być w twojej okolicy ale mi powycofywali rezerwacje samochodu i uznałem, że jadę pociągiem po Honsiu zamiast samochodem po Sikoku. Chciałbym jeszcze wpaść kiedyś w twoje okolice!
Tare: pasta miso, cebula, czosnek, imbir i przyprawy curry
Bulion: mleko sojowe
Olej: olej z palonej czerwonej cebulki
Makaron: świeży makaron ramen 1,5 mm okrągły
Dodatki: pikantny granulat sojowy udający wieprzowinę, smażony korzeń lotosu, zielona cebulka, czerwona cebula, kolendra, pomidorki koktajlowe, chilli, suszona bazylia
Przepis
Sporo pracowałem nad vege ramenem, ale jestem bardzo zadowolony z efektów. Od lutego siedzę w Japonii, gdzie kończę pisać ksiażkę o ramenie - tu koncept wegańskiego czy wegetariańskiego ramenu jest nowy i miejsc, gdzie można zjeść taki ramen prawie nie ma, ale od jakiegoś czasu szczególnie w Tokio ich nieco przybywa.
#ramen #pokazramen #kuchniamg78 #gotujzwykopem #gotowanie #wegetarianizm #weganizm