Wpis z mikrobloga

Mój domowy VEGE Ramen

Tare: pasta miso, cebula, czosnek, imbir i przyprawy curry
Bulion: mleko sojowe
Olej: olej z palonej czerwonej cebulki
Makaron: świeży makaron ramen 1,5 mm okrągły
Dodatki: pikantny granulat sojowy udający wieprzowinę, smażony korzeń lotosu, zielona cebulka, czerwona cebula, kolendra, pomidorki koktajlowe, chilli, suszona bazylia

Przepis

Sporo pracowałem nad vege ramenem, ale jestem bardzo zadowolony z efektów. Od lutego siedzę w Japonii, gdzie kończę pisać ksiażkę o ramenie - tu koncept wegańskiego czy wegetariańskiego ramenu jest nowy i miejsc, gdzie można zjeść taki ramen prawie nie ma, ale od jakiegoś czasu szczególnie w Tokio ich nieco przybywa.

#ramen #pokazramen #kuchniamg78 #gotujzwykopem #gotowanie #wegetarianizm #weganizm
MG78 - Mój domowy VEGE Ramen 

Tare: pasta miso, cebula, czosnek, imbir i przyprawy c...

źródło: vegeramen-topgar

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@yannikto: akurat robiłem w domu przed wyjazdem jeszcze, jest w przepisie filmie o tym aby olać lotos najlepiej bo bez niego też będzie git a u nas trudny do dostania bardzo i drogi na tyle, że nie warto :D
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@Socah: Dzięki i pozdrawiam również! Mialem być w twojej okolicy ale mi powycofywali rezerwacje samochodu i uznałem, że jadę pociągiem po Honsiu zamiast samochodem po Sikoku. Chciałbym jeszcze wpaść kiedyś w twoje okolice!
  • Odpowiedz