Wpis z mikrobloga

Mirki, mam problem z płytką stm32f3 discovery. Po dzisiejszej próbie zaprogramowania zewnętrznego układu przez SWD wywala problem z połączeniem, dzieje się to w TrueStudio. Próbowałem również połączyć się z prockiem przy użyciu ST-LINK Utility na płytce discovery, tutaj otrzymuje błąd: Core is held in reset. Zaznaczam, że wczoraj wszystko działało, nie wiem czym może to być spowodowane.

#stm32 #arm #elektronika
  • 11
@karololo: spróbuj sprzętowo dać reset do masy na początku połączenia, a w trakcie zwolnij. miałem kiedyś podobne cyrki po ustawieniu jednego z pinów od komunikacji st linka jako wyjście. przyczyna: st-link nie jest podłączony pod reset. nie gwarantuję że to to, ale może pomoże.
@PolCzlowiekPolLitra: Z tego co widzę to z resetem nie ma problemu. Próbowałem wrzucić domyślny program na procka z discovery i wydaje mi się, że po tym przestało działać, nic więcej nie robiłem. Zaraz spróbuje sobie przypomnieć co to dokładnie było, ale czy mogłoby to być przyczyną takiego problemu?
@PolCzlowiekPolLitra: Nie bardzo, udało mi się połączyć przez st-link utility (przez truestudio dalej jest problem), próbowałem wysłać program i wywaliło błąd w trakcie. Połączenie mam, ale jest problem z wrzuceniem czegokolwiek.
@PolCzlowiekPolLitra: 15:40:11 : Device ID:0x410

15:40:11 : Device flash Size : 128KBytes

15:40:11 : Device family :STM32F10x Medium-density

15:40:17 : Flash memory erased.

15:40:26 : [prog.bin] opened successfully.

15:40:48 : Memory-Loader error

15:40:48 : Error occured during erase operation!

Przy próbie wysłania programu do procka.