Aktywne Wpisy
Będąc w Tatrach nie jeden zastanawiał się co to k---a jest Murzasichle? XD
Jakaś niemiecka pomyłka? Ja miałem tą schizę również. Otóż to nie szwabski.
A więc:
Skąd wzięła się nazwa Murzasichle?
Murzasichle istnieją od 1630 r. Nazwa miejscowości, pochodząca z języka Wołochów(rumuński), jest zlepkiem trzech słów: „mur”, „za” oraz „sichle” – co oznacza mur (dawna nazwa miejscowości) za rzeką Sichłą. Nazwę wymawiamy z miękkim „ś”, nie zaś jak większość błędnie, z
Jakaś niemiecka pomyłka? Ja miałem tą schizę również. Otóż to nie szwabski.
A więc:
Skąd wzięła się nazwa Murzasichle?
Murzasichle istnieją od 1630 r. Nazwa miejscowości, pochodząca z języka Wołochów(rumuński), jest zlepkiem trzech słów: „mur”, „za” oraz „sichle” – co oznacza mur (dawna nazwa miejscowości) za rzeką Sichłą. Nazwę wymawiamy z miękkim „ś”, nie zaś jak większość błędnie, z
Ptaahu +94
czad irfanview vs g---o windows photos
I inteligentny
@MatPL1122: taaa,,,inteligentny inaczej ''
@stormi: ale co z tego? Nie dałabyś mu rady? Intelektualnie albo empatycznie? Głupie picze kulą przed nim się jak ślimaki w skorupkach, zamiast przejąc jego tok myślenia i bawic się jego kosztem. Typ wie co robi, skoro idiotki do niego lgną.
Komentarz usunięty przez moderatora
żartujesz prawda ?,jak dla mnie to zwykłe tanie cwaniactwo Narcyza mającego się pępek świata
@FCSTULEJ: aaa ok,inaczej zrozumiałam ,tu masz rację ,chociaż nie jestem pewna czy rzeczywiście ją ,,przejrzał'' czy jak zadufany dupek chce pokazać że każda laska tam może być jego,
stawiam na to drugie