Cześć wędkarzom. Polski rybostan z roku na rok przebija dno a PZW standardowo przepija kasę z zezwoleń. Jak są tu jacyś agenci co wędkują na PZW bez karty, jak najprościej uniknąć mandatu w razie kontroli przez miłych panów? #pzw #wedkarstwo
@ignacbo: nigdy nie miałem sytuacji żeby mnie ktoś sprawdzał. Zawsze płaciłem, ale nie płacę od 2 lat, bo wędkuję 5x w roku, co złowię to wypuszczam, a tych w PZW poje.ało z opłatą za składkę. Raz spotkałem strażników nad rzeką i pytali tylko czy coś bierze.
@pawelpan nie dość że składka jest w większości okręgów droższa niż sam mandat to najlepsze w tym całym cyrku jest to że właśnie nawet jak ktoś tą kartę j--a*a opłaci to może tylko w swoim okręgu legalnie wędkować xd.
@ignacbo: Z brzegu nigdy nie miałem kontroli. A na wodzie oni zauważą cię szybciej niż ty ich, no i nie ma jak uciec xD.
Teoretycznie jak już dostaniesz mandat, a jesteś no killowcem to możesz spróbować powołać się na art. 7 ustawy o rybactwie środladowym w sądzie.
1. Za amatorski połów ryb uważa się pozyskiwanie ryb wędką lub kuszą, przy czym dopuszcza się, w miejscu i w czasie prowadzenia połowu ryb wędką, pozyskiwanie ryb na przynętę przy użyciu
#pzw #wedkarstwo
Teoretycznie jak już dostaniesz mandat, a jesteś no killowcem to możesz spróbować powołać się na art. 7 ustawy o rybactwie środladowym w sądzie.
1.
Za amatorski połów ryb uważa się pozyskiwanie ryb wędką lub kuszą, przy czym dopuszcza się, w miejscu i w czasie prowadzenia połowu ryb wędką, pozyskiwanie ryb na przynętę przy użyciu