Wpis z mikrobloga

Wiem, że są pewne niedociągnięcia, ale jak na samouka z umiarkowanie niewielkim doświadczeniem w sushi to chyba nie jest najgorzej ;) też pierwszy raz robiłem temari, wyszło całkiem ładne imo.
Jak ktoś jest bardziej ogarnięty w kręceniu i widzi jakiegoś oczywistego babola to jestem otwarty na sugestie.
Tak lubię serek w rolkach - mi smakuje XD
Kilka dodatkowych fotek w komentarzach.

#sushi #gotowanie #gotujzwykopem #chwalesie
Kremufka2137 - Wiem, że są pewne niedociągnięcia, ale jak na samouka z umiarkowanie n...

źródło: temp_file3880191384489924989

Pobierz
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kremufka2137: W sensie... tam jest napisane, "Do spożycia w obróbce termicznej" - to niby świadczy, że nie wolno jeść surowego. ALE mogę się mylić, to zasłyszane
  • Odpowiedz
  • 0
@bonus: jak jest przemrozony to ponoć jest bezpieczny i nic nie powinno Ci być. Ryba sushi grade to ponoć ściema, tak przynajmniej czytałem. Ja jem zarówno łososia surowego jak i tuńczyka, tak jak wspomniałem wyżej - napisów o przystosowaniu do surowego spożycia nie widziałem i żyje, żadnych pasożytów raczej nie mam.
  • Odpowiedz
  • 0
@bonus: one najczęściej były mrożone w transporcie, nie trzeba drugi raz - jak zrobisz to w warunkach domowych to mięso sporo straci na teksturze, oni to robią w przemysłowych temperaturach na flash freeze
  • Odpowiedz
  • 1
@bonus: na tym opakowaniu co wrzuciłem masz info, że było już mrożone, tuńczyk mrożony był ZAWSZE, w PL raczej innego nie kupisz bo i skąd, co do łososia taki pewny nie jestem czy był zawsze, ale na opakowaniu musi być opisane czy był zamrożony czy nie.
  • Odpowiedz