Wpis z mikrobloga

@UFODisclosure2024: Taka deprywacja snu to nic innego jak jedna z technik osiągania oobe - 4+1.

@Sandrinia Między LD a oobe jest cienka granica, a według wielu to jest to inne spojrzenie na to samo zjawisko. Plus gdy pierwszy raz doświadczy się oobe/ld o oobe (czyli wyjścia z ciała) z jakąś ciekawą sytuacją, to potrafi to mocno wpłynąć na światopogląd (ale imo to na plus).
  • Odpowiedz
Ja zle ogarnalem dawkowanie tego i jak mialem sny potem to myslalem ze mam zone i dzieci pare miesiecy a po przebudzeniu tęskniłem za nimi przez 3 godziny xD

@jegertilbake: aż mi się przypomniało ( ͡° ͜ʖ ͡°)
reseted - >Ja zle ogarnalem dawkowanie tego i jak mialem sny potem to myslalem ze mam...
  • Odpowiedz
@Sandrinia Jeśli szukasz turbo ciekawego materiału, to polecam The Gateway Experience. To zestaw zgranych taśm z lat '70 (5,2GB flac), który zmieli Ci mózg. Po kilku godzinnych medytacjach, zaczniesz mieć doświadczenia nie tylko LD, ale to OBE, które jest jednym z celów tych ćwiczeń.
  • Odpowiedz
dodam ze na poczatku bedziesz miec czeste faszywe przebudzenie. bedzie ci sie snic cos co wyglada jak rzeczywistosc i po chwili bedziesz sie "budzic" a to dalej bedzie sen. nawyk patrzenia na wskazówki pomaga bo w snie lataja losowo, problem dla poczatkujacych bedzie brak wyobrazni, nawet jak ogarniesz ze snisz i to i tak na poczatku bedziesz miec pustke w glowie i ciezko bedzie sobie cokolowiek wyobrazic
  • Odpowiedz
  • 3
@calinowski: hipnoterapeutka, wcześniej mnie przygotowywała parę tygodni wprowadzaniem mnie w stan głębokiego relaksu w którym częściowo zaglądałam do swojej podświadomości. Bardzo przyjemne uczucie, ale nie dorównuje pełnej hipnozie, jedno z najlepszych i najciekawszych doświadczeń w życiu. Dodatkowo dzięki temu dowiedziałam się ile mitów krąży wokół hipnozy, na przykład że nie masz żadnej kontroli, a ma ją tylko hipnotyzujący - bzdura, bo miałam pełną świadomość i kontrolę, miałam wręcz wrażenie że
  • Odpowiedz
@Sandrinia: Jak juz ktos wczesniej wspominal WILDem mozesz się ‚nauczyc’ jak zachowac przytomnosc przy zasypianiu i oswoic z tematem. Z mojej strony moge podsunac cos co moge smialo nazwac brute forcem tj. po prostu zachowywanie swiadomosci na sile, tu juz po poprzednich treningach musisz wyczuc co najlepiej na ciebie dziala. Minusem jest to ze musisz się wtedy zmierzyc z nieprzyjemnymi odczuciami plynacymi z ciala czyli typowo paraliz senny, uczucie bezdechu
  • Odpowiedz
@Sandrinia: ja chyba mam czasami świadomy sen, ale również fałszywe pobudki.
Przykład 1: uciekam przed kimś i w pewnym momencie sobie mówię, że to sen i że na pewno teraz dziwnie wyglądam w łóżku wywijając nogami;
Przykład 2: zasypiając/śpiąc mam drgawki i nie wiem czy śnię czy nie ale sobie wmawiam w tym stanie, że TO przychodzi (prawdopodobnie że sen), no i jakby odwracam się głową w drugą stronę ale
  • Odpowiedz
  • 2
@Davy195: ja na razie doświadczyłam jedynie tego, że moje sny są bardziej intensywne i dostrzegam w nich więcej szczegółów, lepiej też pamiętam co mi się śniło.
  • Odpowiedz