Cukinię kupuję jedynie do leczo - niedługo ugotuję kolejny pełen kocioł.
@stanley___: Zawsze mam trochę bekę z tego polskiego "leczo" nadsztukowywanego cukinią. Mój stary też tak zawsze robi. To jest kurła 100% polackosci w polackosci ( ͡°͜ʖ͡°)
@stanley___: kurat Kiełbasa to w leczu być powinna ¯\(ツ)/¯ Polacy robią tak na prawdę coś w rodzaju francuskiego ragout, a nie leczo, tylko nie są tego świadomi. Leczo to pomidory, parę rodzajów papryki, papryka w proszku, cebula, czosnek, smażone na smalcu plus kiełbasa, najlepiej debreczyńska.
@niecodziennyszczon: Jeden Mirek kiedyś mi podał nazwę dania właśnie z papryki, pomidorów, pieczarek, mięsa/kiełbasy ale nie pamiętam co to było. Rzeczywiście moja stuningowana wersja nieco odstaje od pierwowzoru ale to bez znaczenia - jest dobre.
@Niebieskowaty: Osobiście nie daję ale jadam w barach mlecznych i możliwe że w ichniejszych zupach się znajduje. W sezonie mają zupę wiejską (dużo warzyw i kiełbasa) i obstawiałbym że najprędzej w niej go znajdę.
Dla kogo oni ładują te śmierdzące zielone kulki? Ktokolwiek to je?
@stanley___: Zawsze mam trochę bekę z tego polskiego "leczo" nadsztukowywanego cukinią. Mój stary też tak zawsze robi. To jest kurła 100% polackosci w polackosci ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I do tego trochę kiełbasy.
Jestem dumny z tej "polackości"! Pozdrów ojca.
A próbowałeś moze niedawno czy nie lubisz bo za dzieciaka nie lubiłeś?
Polacy robią tak na prawdę coś w rodzaju francuskiego ragout, a nie leczo, tylko nie są tego świadomi. Leczo to pomidory, parę rodzajów papryki, papryka w proszku, cebula, czosnek, smażone na smalcu plus kiełbasa, najlepiej debreczyńska.
@Cyk_dwujeczka: ja lubie oba( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)