Wpis z mikrobloga

ale #!$%@? chłopie xD tak tak, żadnych populistów nie ma po prawej, normalnie zero xD

@noleiret:

Oczywiście, że istnieje prawicowy populizm, teraz mamy tego emanacje w Polsce, USA, na Węgrzech a nawet powiedziałbym że w Rosji.

Dobrze się czujesz kolego?
@szybki-bill1: Chcą dobrze ale pomyśl. Czy wypali budowanie lokali przez państwo? Będzie drożej i gorzej bo przetargi wygrają firmy rodzin polityków a część lokali nie trafi do potrzebujących. Moim zdaniem dwie rzeczy. Sprawić żeby posiadacze nieruchomości CHCIELI wynajmować oraz wprowadzić podatek katastralny np od 4 mieszkania.
@OskarDeveloperski: Nikt nie chce go rozkułaczać. Jesteśmy na etapie, że chciałbym, żebyśmy jako społeczeństwo płacące PIT na skali podatkowej nie dokładali się do jego preferencyjnej stawki podatkowej ryczałtu z najmu. I nie dorzucali się do kredytu 0%.

Jeśli jego odwiecznym marzeniem jest zajmowanie więcej mieszkań niż jego rodzina potrzebuje do przeżycia, to niech przynajmniej płaci za tę fanaberię podatek katastralny i inne, które sprawią, że będzie to dla niego nieopłacalne.

Jak
@OskarDeveloperski: Mieszkanie w mieście, w którym się pracuje/studiuje jest zdecydowanie bardziej uzasadnioną potrzebą niż chęć wykręcenia dodatkowego 1% ROI na zagarnianiu jak smok rzadkich dóbr użytkowych.

Ha tfu na ryj tobie i innym broniącym tej patologii ( )
@TheTostu: ja MUSZE mieszkac bo ja tu PRACUJE, co z tego ze moja "praca" jest tak niepotrzebna ze dostaje za to marne grosze za ktore nie stac mnie na nic, nie, ja MUSZE tu byc i nie BEDE dojezdzal bo MI SIE NALEZY, ha tfu ci na ryj za to ze ja mam placic tak jak wszyscy inni cene rynkowa, mi trzeba DAĆ taniej bo JA jestem wyjatkowym platkiem sniegu!!!!!
OskarDeveloperski - @TheTostu: ja MUSZE mieszkac bo ja tu PRACUJE, co z tego ze moja ...

źródło: faszyzm!!!!

Pobierz
@f4lcon: a ty umiesz czytać kolego i widzisz że to są dwa różne komentarze? nie będę tracił czasu na czytanie kolejnych komentarzy typka który przypisuje stworzenie populizmu jednej stronie politycznej, szczególnie kiedy to ta druga wyciska z niego ile się da od zawsze xD