Wpis z mikrobloga

Mirki, mam taką moto g8 od prawie 4 lat, ale mimo cięć w ilości zainstalowanych apek ciągle się przycina. Myślę nad zmianą na pixela 8, ale teraz zauważyłem, że podobnej cenie jest s23 na morelach (s23 - 2700, p8 - 2600). Cenę obu telefonów mogę zmniejszyć o 250 zł punktami mybenfit. Co byście wybrali? Podstawowe zastosowania, tyle że chciałbym go trzymać nawet i 5 lat jakby dało radę (powinno skoro motorola za 700 się trzyma). Hamuje mnie fakt, że ten samsung nie jest z polskiej dystrybucji. Jakie macie doświadczenia z zakupem samsungów z europejskiej dystrybucji? Jest się czym przejmować? #samsung #android #telefony #pixel

Co wybrać w podobnej cenie?

• Pixel 8 50.9% (27)
  • S23 (europejska dyrstrybucja) 49.1% (26)

Oddanych głosów: 53

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MichalBialkovWyludzaNumeryTel: czysty android, lepszy aparat, dłuższe wsparcie. S23 jak chcesz grać w gry, bo tutaj jest przewaga snapdragona, ewentualnie jeszcze dex, ale Pixel 8 to bardzo dobry i bezpieczny wybór do zwykłego codziennego użytku.
  • Odpowiedz
@MichalBialkovWyludzaNumeryTel a no temu, że z europejskiej dystrybucji, a wtedy samsung nie udziela pełnej gwarancji. moim zdaniem s23 jest dużo lepszym wyborem i tylko w kwestii aparatów i wyglądalu można się kłócić. s23 ma mieć wsparcie do 2027 roku, pixel 8 do 2030. przy czym trzeba mieć na uwadze, że procesor w pixelu jest słabszy i szybciej się zestarzeje.
  • Odpowiedz
@malronos: imo to nie ma aż tak dużego znaczenia, bo chroni mnie rękojmia. Ta zagrywka polskiego oddziału Samsunga jest nie w porządku. W ogóle kiedyś ponoć niemiecki dział się wypowiedział, że jak się zepsuje to i tak mają obowiązek naprawić.

Na Samsunga trzeba czekać 10 dni z morele, to może faktycznie wezmę tego pixela. Choć on w sumie też nie ma oficjalnej dystrybucji PL, więc w razie problemów tak czy
  • Odpowiedz