Wpis z mikrobloga

Dzisiejszy odcinek to prawdziwa kopalnia beki xD
no to jedziemy po kolei
- ładowanie akumulatora 12V z innego akumulatora 12V przy pomocy 2 przetwornic 12V-230V po drodze xD, jestem bardzo ciekawy jaka jest sprawność takiego zestawu xD
- obliczanie ile akumulatorów naładuje z takiego powerbanka na podstawie samego poboru mocy zasilacza xD
- kupowanie domowego brodzika do cumpera gdzie cumperowe kosztują podobnie, to jeszcze nic, ale co robi normalny człowiek jak kupi brodzik i okaże się za wysoki? Zwraca i kupuje inny, na przykład dedykowany do cumpera? nie, będzie przycinał diaxem xD
- beczka zajumana z innej działki jako zbiornik na wodę xD Po co kupować sześcienny zbiornik i mieć jeszcze jakieś miejsce pod szafką? Lepiej wpakować tam beczkę na kiszoną kapustę i narzekać że nic się już nie zmieści! xD
- budowanie konstrukcji prysznica z krzywych desek i płotu xD jakieś kombinacje i sztukowanie kantówek żeby się zmieściły we wnętrzu. W ogóle po co mu ta cała konstrukcja? nie może sobie zawiesić zasłonki pod sufitem? Jeszcze jakby brodzik był trochę głębszy to byłoby tanie rozwiązanie a do tego LEKKIE, no ale trzeba zaplanować wcześniej
- jeszcze słowo o prysznicu. On bierze w ogóle pod uwagę wilgoć podczas brania prysznica? Myślałem że on chce zrobić prysznic właśnie tam żeby móc oknem dachowym ją wyciągać ale widzę że ta jego konstrukcja odizoluje kabinę od wywiewu xD
- odchudzanie drewnianego blatu za pomocą frezarki xDDDD tutaj już skisłem srogo. Po co zmieniać blat na lżejszy, kompozytowy albo nawet po prostu cieńszy... będzie się j---ł pół dnia z frezarką a finalnie i tak zrobił dziurę xDD
- ... którą naprawił maryjką znalezioną w jeziorze XDDDDD yanek nie przestaje mnie zadziwiać. Nie wiem jak na to wpadł ale winszuję fantazji.
- najtańszy dostępny rozgałęźnik do gazu to też chyba nie najlepszy pomysł jeśli będzie spał w tej samej małej puszce w której jest cała ta instalacja gazowa?
- zastanawia mnie jeszcze kiedy mu się zaczną rozlatywać ścianki kuchenki gazowej które pociął diaxem, to raczej nie był najlepszy pomysł xD

mam nadzieję że Yanek będzie trzymał poziom bo bawię się FANTASTYCZNIE i kisnę srogo oglądając jego przygody xD

#yanek #korsir #odyn #gejzpasji
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bardzomalyczlowiek:
Jak zobaczyłem ten brodzik pierwszy raz, byłem przekonany, że gdzieś go znalazł, albo dostał z demontażu i będzie dostosowywał projekt do tego co ma, ale nie - tym razem go po prostu kupił i to najwyraźniej bez wcześniejszego pomysłu na układ wnętrza. Gdzie jak gdzie, ale w sklepach budowlanych nie robią problemów ze zwrotem albo wymianą i jak się zorientował, że jest jednak za duży i za wysoki, mógł
  • Odpowiedz
- odchudzanie drewnianego blatu za pomocą frezarki xDDDD tutaj już skisłem srogo. Po co zmieniać blat na lżejszy, kompozytowy albo nawet po prostu cieńszy... będzie się j---ł pół dnia z frezarką a finalnie i tak zrobił dziurę xDD

@bardzomalyczlowiek: Ale za to 3,5 kg mniej obciążenia. Inżynierowie F1 powinni uczyć się od Janka jak odchudzić bolidy.
  • Odpowiedz