Wpis z mikrobloga

@fukinloner czy ja kiedykolwiek pisałem jak fajnopolacy i lewactwo, że ucieknę z Polski w razie wojny? NIE. Tylko nie będę siedzieć w okopie na ukraińskiej ziemi z którą nie jesteśmy w jakimkolwiek sojuszu tym bardziej przez brak jakiegokolwiek szacunku do naszego kraju za wielką pomoc jakiej im udzielilismy. Z początku wojny byłem całym sercem za Ukrainą, ale po tym co wyprawiają ich politycy i zwykli ludzie plując nam w mordę okazało
  • Odpowiedz
@Matti28 właściwie to dobrze mówisz kolego. Grunt żeby się tam tłukli aż Rosja odpuści i zostawi nam strefę buforowa w postaci Ukrainy i być może krajów bałtyckich i wolnej Białorusi.
Marzenia o unii polsko ukraińskiej legły w gruzach już na zawsze albo 3 pokolenia
  • Odpowiedz
  • 0
@Matti28:
a) nikt nigdzie nie powiedział, że jakiekolwiek natowskie wojska będą wysyłane na front/wojnę w Ukrainie, mowa najprawdopodobniej jest o misji pokojowej po zakończeniu konfliktu (było już o tym głośno w 2022)
b) w przypadku wojny z Rosją nasze wojska będą działały na 100% poza granicami Polski - państwa bałtyckie, już teraz stanowimy tam trzon sił natowskich - tak działają sojusze, a większość scenariuszy w przypadku poważnej inwazji zakłada uderzenia
  • Odpowiedz
@BayzedMan jakbyś #!$%@? był taki dokładny i przejrzał moje konto od samego początku to byś widział ze od samego początku wspieram Ukrainę. Chodziłem na demo pod ambasadę po wybuchu wojny i pomagałem wolontariacko na Żeraniu w lutym/marcu w Warszawie w centum uchodźczym w halach expo. 3 Ukraińcom załatwiłem mieszkania i prace w marcu 2022. Do tej pory utrzymuje kontakt ze starszym małżeństwem z terenu Ukrainy którzy tu uciekli wiec twoje kocopoly
  • Odpowiedz
W sensie jestem ruska onuca

@wfyokyga: Dokładnie - cokolwiek napisałeś niezgodnego z fundamentalistycznymi wizjami opa sprawia, że przypisał Tobie wszystkie najgorsze w jego mniemaniu cechy, podobnie jak @Zjadlem_Babcie (który dostarczył nawet ss zaprzeczające insynuacjom) i pewnie paru jeszcze innym mirkom. Zasadniczo op to jeden z większych degeneratów i twórców bezwartościowego merytorycznie spamu na patotagu ukrainnym, więc nie dziwią takie listy proskrypcyjne.
  • Odpowiedz