Wpis z mikrobloga

@gnt_1: ten świat się skończył dużo wcześniej. Pamiętam jak leciałem na wyspy Kanaryjskie, jeszcze przed WTC. Dzisiaj nie do pomyślenia że da się wszystko ha lotnisku załatwić w kilka min.
  • Odpowiedz
  • 3
@Shaggy_dg Twoi rodzice musieli być nieźle dziani w tamtych czasach. Wyjazd na zachód w celach innych niż zarobkowe to wtedy była abstrakcja.
  • Odpowiedz
Twoi rodzice musieli być nieźle dziani w tamtych czasach. Wyjazd na zachód w celach innych niż zarobkowe to wtedy była abstrakcja.

@Dlkvv: wyjazd na wakacje w 2000 roku to nie był wielki wyczyn, nie przesadzaj, to nie lata 80.
  • Odpowiedz
  • 8
@gnt_1 Też tak uważam,wczesniej życie szło swoim tępem,od 2019 strachologia,wirus,wojna,ciągłe straszenie,szkoda ze świat który znaliśmy zaczął sie kończyć...wg mnie to już nigdy nie wróci,będzie tylko gorzej,wg mnie najlepsze lata bylo 1990-2019
  • Odpowiedz
  • 2
@inrzynier W 2000 roku w Polsce średnia krajowa wynosiła $500, a minimalna zaledwie $200. Zarobki w Hiszpanii w 2000 roku są niemal identyczne, co obecnie.

Zatem wyjazd do Hiszpanii na wakacje to była abstrakcja dla ludzi zarabiających w złotówkach XD No chyba, że "wakacje" łączyłeś z pracą na zmywaku, albo dorobiłeś się na zmianie ustroju.
  • Odpowiedz