Wpis z mikrobloga

#pytanie #pytaniedoeksperta #medycyna #ratownikmedyczny #pielegniarstwo
Pracuje ktoś jako ratownik medyczny albo pielęgniarka???
Potrzebuje motywacji do zmiany kierunku z ratownictwa na pielęgniarstwo...a może jest ratownik, który zmienił kierunek?
Mógłby się ktoś wypowiedzieć z perspektywy czasu??
Mam dylemat, że powinienem zmienić kierunku z ratownictwa na pielęgniarstwo []
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Za odpowiedź niech wystarczy informacja że mnóstwo absolwentów ratownictwa idzie na pielęgniarstwo, ale praktycznie żadna pielegniarka nie idzie na ratownictwo.
  • Odpowiedz
  • 0
@CamusVevo:
To że tyle idzie to nie znaczy że tyle kończy, bo po 1. Miesiąc kosztuje ok 5tys. Po 2. Ja na ratownictwie (3 semestr) mam w chooo... Nauki, a co dopiero na lekarskim...
do tego muszę to połączyć z pracą, rodzina i orlikiem xD

@ThreeTree
coś w tym jest
  • Odpowiedz
  • 0
@Adzal:
Dzięki za wpis...
Takiej motywacji potrzebowałem, aczkolwiek doszedłem do wniosku, że po 2 roku rozpocznę pielęgniarstwo, bo szkoda mi tych 1,5r ratownictwa. Sam jeszcze nie wiem, gdzie chciałbym pracować, bo na oddziałach jest fajnie, ale nie wiem czy nie "za spokojnie".
  • Odpowiedz
@RAMBOnaBOSO: problem polega w ratownictwie na tym, że ciężko o pracę (chyba że jesteś ze Szczecina albo dolnego Śląska).
Większość dysponentów zrm proponuje chore, poj...e kontrakty. Trzeba mieć też kategorię C, spory koszt. Jako pielęgniarz też możesz jeździć w zrm, trzeba mieć specjalizację.
  • Odpowiedz
  • 1
Ze Śląska jestem, więc myślę że z robota nie byłoby źle, ale fakt faktem nie wziąłem pod uwagę, że na karetkach wymagają C []no ale pożyjemy zobaczymy, jakiś plan mam na najbliższe lata, więc zobaczymy co z tego wyjdzie ;)
  • Odpowiedz