Wpis z mikrobloga

W nagrodę pieniądze zostaną przewalone na komin w zbożu, zarząd wirtualnej EJotki, wybory, które się nie odbędą, ośmiorniczki lub gabinet ojca narodu (sic!) chodźszogunisty. ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Lwia część to VAT, ale niesmak pozostał.
Tak, wiem: VAT se Pan odpisz! Połowę za wałacha! Polak musi (bo się udusi) mieć W A Ł A C H A!
Żeby mi rdzewiał? Jak robię 3, czy 4 tysiące kilometrów rocznie?
Żeby Hans liczył pieniądze w księgach, bo Będę Miał Wydatki, albo Pan Yayamiomate, bo czerwony dobrze maskuje rdzę i nie widać, albo z jumpstarterem (ale hybryda mordo!) śpisz więcej niż z Żoną? Już lecę wydać kilkadziesiąt kafli wpłaty, żeby mi 250 złotych wracało.
Chorzy ludzie. W kraju, w którym ilość czterech kółek na tysiąc mieszkańców przekracza każdą miarę. Jesteśmy liderem w Europie, ok. 680 na tysiąc mieszkańców. Dobro luksusowe, którego nie produkujemy.

I żeby nie było: wszystko jest dla ludzi.
Jak będę robił 10k to kupię kompakta.
A jak 21,37k to może i na coś typu Camry się skuszę.

Siły na zamiary. Zamiary na siły.

Jak potrzebujesz zaorać pół hektara to nie kupujesz najdroższego Araba, albo konia husarskiego.

No dobrze, dobrze, starczy tych "banał-morałów".
A tak poważnie to tragedii nie ma.
Podstawa, zaczyn, granica, wstęp do kiełkującej klasy średniej w tym nominalnym, pieniężnym znaczeniu.

Jedynie nie zamierzam ukrywać, że uczciwie z Żoną pracujemy i czas w pracy leci jak tornado, a nie pierdzielenie, że kawusia i 30 minut roboty. Dżon z Bostonu czasem i o 23 potrzebuje pomocy. A i o pierwszej się siedziało.

Chociaż dni z seksem w południe też się znajdą, prawda.
Uroki home office.
( ͡º ͜ʖ͡º)

I oby i u Was tak było!
Mnie nie brakuje. Niech i Wam nie zabraknie.

#programista15k #programista30k ale jednak #zalesie bo #podatki są troszeczkę za wysokie, mój Panie.

Wstęp do #klasasrednia troszkę mentalnie (mierz sily na zamiary, nie konsumuj na pokaz), a troszkę w tym klasycznym ujęciu.

Wszak sam pieniądz nigdy nie stanowił, nie stanowi i o klasie człowieka stanowić nie będzie. W beczce też jest fajnie.
naczelnikillort - W nagrodę pieniądze zostaną przewalone na komin w zbożu, zarząd wir...

źródło: 1000003496

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@naczelnik_illort:

Tak, wiem: VAT se Pan odpisz! Połowę za wałacha! Polak musi (bo się udusi) mieć W A Ł A C H A!

(...) Chorzy ludzie.

nie powiedział nikt, ale ty zdążyłeś z-----ć litanię na 3/4 wpisu xD
  • Odpowiedz