Wpis z mikrobloga

Sieć kebabów u mnie w mieście nie dość, że od lutego podnieśli ceny każdego kebsa o 5zł tak że mały jest w cenie średniego a średni w cenie dużego sprzed obniżki, to teraz do wyboru jest tylko mięso mieszane albo drobiowe i nie można samego wołowo-baraniego wziąć. A po drobiowym zawsze źle się czuję i mnie suszy strasznie.

To koniec pewnej epoki. Ponieważ już kebabów jeść nie będę.

#kebab #jedzenie
Saddam_Husajn - Sieć kebabów u mnie w mieście nie dość, że od lutego podnieśli ceny k...

źródło: IMG_2024_02_16_01_30_58

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
@Saddam_Husajn: Fun fact: baranina w kebabie to nigdy nie jest baranina tylko właśnie mieszkanka z domieszką baraniny. Nie dlatego że hurr durr janusze, tylko byłaby po prostu niedobra i za mocna w smaku, zepsułaby kebaba.
Nawet w najlepszych.
  • Odpowiedz
tylko byłaby po prostu niedobra i za mocna w smaku, zepsułaby kebaba.


@MakaronowyStwor: Totalne bzdury. Robiłem kebaby na samej baraninie (prawdziwej baraninie, nie jagnięcinie) i były świetne.
Wystarczy umieć to doprawić i ewentualnie wyciąć nadmiar tłuszczu przy niektórych kawałach.
Wyobraź sobie, że baranie żebra podaje się ludziom, a na nich ilość baraniego tłuszczu jest naprawdę duża.
  • Odpowiedz